NAGRAĐENI NAJBOLJI UČENICI: Lozničkim osnovcima i srednjoškolcima na svečanom prijemu uručene novčane nagrade i prigodni pokloni
Foto: T.Ilić

gradska uprava

NAGRAĐENI NAJBOLJI UČENICI: Lozničkim osnovcima i srednjoškolcima na svečanom prijemu uručene novčane nagrade i prigodni pokloni

Srbija -

LOZNICA – Najboljim lozničkim osnovcima i srednjoškolcima na svečanom prijemu u gradskoj upravi danas (24.6) su uručene novčane nagrade i prigodni pokloni.

Grad je nagradio 79 učenika od kojih je 61 nagradu na republičkim i međunarodnim takmičenjima u organizaciji Ministarstva prosvete osvojilo njih 49 dok je 34 nagrade na takmičenjima u organizaciji resornog ministarstva i Regionalnog centra za talente osvojio 21 učenik. Nagrađeno je i 19 đaka generacije, 15 osnovaca i četiri srednjoškolca.

Nagrade su uručili Tanja Glišić Matić, načelnik Odeljenja za društvene delatnosti i Ljubinko Đokić, pomoćnik gradonačelnika, koji je rekao je da su ‘’svi oni svojim uspehom pre svega, promovisali sebe, zatim, svoju školu i grad, a oni koji su učestvovali na međunarodnim takmičenjima, kao što je gimnazijalac Dimitrije Pavlov, promovisali su i svoju državu’’ i najavio da će Loznica i dalje podržavati najbolje đake. Inače, Loznica godinama finansijski podržava svoje najbolje učenike i studente, pa ove godine stipendije, odnosno gradske nagrade prima 101 student i 47 učenika. U gradskoj kasi je za ovu namenu izdvojeno ukupno 14, 7 miliona dinara, isto kao i prošle godine, pa studenti mesečno dobijaju 10.000, a učenici 5. 000 dinara.

Samo za poslednjih šest godina na stipendiranje najboljih učenika i studenata iz gradskog budžeta dato je blizu 80 miliona dinara.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track