PREDSEDNIK OPŠTINE POLOŽIO KAMEN TEMELJAC: Do kraja godine šest porodica u Gračanici dobija kuće
Foto: Printscreen/Youtube

IZDVOJENA SREDSTVA

PREDSEDNIK OPŠTINE POLOŽIO KAMEN TEMELJAC: Do kraja godine šest porodica u Gračanici dobija kuće

Srbija -

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović položio je danas kamen temeljac za izgradnju kuća porodicama Simić iz Gračanice i Stanojević iz Lapljeg Sela.

Takođe, opština Gračanica izdvojila je sredstva za izgradnju još četiri kuće, tako da će do kraja godine šest socijalno ugroženih porodica dobiti svoj krov nad glavom, saopšteno je iz te opštine.

Domaćin četvoročlane porodice Simić iz Gračanice, Milan Simić zahvalio se opštini i naglasio da je to potvrda njihovog ostanka i opstanka.

Njegova supruga Brankica kaže da su uslovi za život bili nemogući.

"Živimo bez kupatila. Nismo imali uslova za normalan život. Hvala što je prepoznat naš problem i radujemo se izgradnji kuće. Ostajemo ovde da živimo i radimo", rekla je ona.

Prema planovima, Simići će se u novu kuću useliti do kraja godine.

Jedna od šest porodica koja će takođe biti stambeno zbrinuta je i porodica Zlatana Stanojevića iz Lapljeg Sela.

Oronula kuća u kojoj žive stara je preko 150 godina, a Zlatan kaže da sa platom pomoćnog radnika u školi i dvoje đaka nije mogao da izdvoji sredstva za izgradnju nove kuće.

Predsednik opštine Srđan Popović rekao je da Gračanica ubrzanim tempom nastavlja stambeno da zbrinjava sve porodice kojima je takva pomoć potrebna.

"Drago mi je da smo ove godine uspeli da izdvojimo sredstva za izgradnju šest kuća i nećemo stati na ovome. Jedan od prioriteta opštine je da izađe meštanima u susret i nadamo se da ćemo za dve godine imati minimalan broj socijalnih slučajeva kojima treba naša pomoć", rekao je Popović.

Predsednik privremenog organa SG Prištine Ljubinko Karadžić pružio je podršku opštini Gračanica u stambenom zbrinjavanju i naveo da ga raduje činjenica da će još jedna socijalno ugrožena porodica biti stambeno zbrinuta i da je cilj da svi imaju imaju normalne uslove za život da bi ostali i opstali na KiM.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track