BICIKLIJADA U LOZNICI: Pokeni točak zdravlja ove godine se vozi  do Tršića
Foto: T. Ilić

voziti može svako od pet do 75 godina

BICIKLIJADA U LOZNICI: Pokeni točak zdravlja ove godine se vozi do Tršića

Srbija -

LOZNICA – Ljubitelji biciklizma okupiće se u subotu, 14. septembra, po deveti put na sportsko-rekreativnoj manifestaciji “Pokreni točak zdravlja” koju organizuje Turistička organizacija grada Loznice (TOGL).

Vožnja je planirana od šetališta ispred Vukovog doma kulture u Loznici do sedam kilometara udaljenog Tršića, rodnog sela Vuka Stefanovića Karadžića.

Početak vožnje je u 11 sati, a voziti može svako od pet do 75 godina, koliko je na dosadašnjim vožnjama imao najstariji učesnik.

Biciklisti će proći kroz prigradsko naselje Klupci i svratiti na tradicionalnu manifestaciju ‘’Pitijadu’’ gde će napraviti kratak predah i poslužiti se slanim i slatkim pitama koje su pripremile ovdašnje domaćice.

Na cilju u Tršiću za učesnike vožnje biće priređena takmičenja u spretnosti na dva točka i višesatno druženje. Prošle godine bilo je oko 160 registrovanih učesnika, a prema interesovanju sada se očekuje da će ‘’točak zdravlja’’ pokrenuti oko 200 biciklista.

Ovoga puta vožnja na ovoj relaciji osim propagiranja zdravih stilova života podseća na postojanje biciklističke staze od Loznice kroz Klupce koja, osim što nije urađena skroz do Tršića, često nije sasvim upotrebljiva zbog parkiranih vozila. Cilj je da se ukaže na taj problem i u Loznici stvore bolji uslovi za bezbednu vožnju biciklista.

TOGL “Pokreni točak zdravlja” organizuje uz podršku Ministarstva omladine i sporta, Grada Loznice, Kancelarije za mlade, UG “BicikLo” i brojnih prijatelja.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track