ZAINTERESOVANI ZA IZGRADNJU HELIDROMA: Loznica jedina dala kompletnu dokumentaciju sa određenim potencijalnim lokacijama!
Foto: Foto T. Ilić

Načelnik Mačvanskog upravnog okruga u Loznici

ZAINTERESOVANI ZA IZGRADNJU HELIDROMA: Loznica jedina dala kompletnu dokumentaciju sa određenim potencijalnim lokacijama!

Srbija -

Domaćin treće sednice Saveta Mačvanskog upravnog okruga na kojoj je razgovarano o izgradnju i registraciju helidroma u lokalnim samoupravama danas (4.9) je bila Loznica.

Osim predstavnika lokalnih samouprava na sastanku su bili Boško Mićović i Milan Živanović, vazduhoplovni inspektori iz Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije.

Vladan Krasavac, načelnik okruga, rekao je da su lokalne samouprave pokazale zainteresovanost za izgradnju helidroma važnih zbog hitnih medicinskih intervencija, potreba državnih organa, ili u slučajevima vandrednih situacija kada su nužni evakuacija i spasavanje stanovništva. Prema njegovim rečima Direktorat civilnog vazduhoplovstva uočio je značaj izgradnje helidroma i troškovi određenih saglasnosti biće na njegov teret, dok lokalne samouprave imaju obavezu izgradnje prostora za sletanje i poletanje helikoptera, i njegovo održavanje.

foto: Foto T. Ilić

- Loznica je jedina dala kompletnu dokumentaciju sa određenim potencijalnim lokacijama, što je veliki korak napred za pokretanje i uspešnost cele akcije. Inače, sve lokalne samouprave u okrugu su dale pozitivan odgovor na to sem, nažalost, grada Šapca. Realizaciju ove akcije očekujemo u najskorije vreme – kazao je Krasavac.

Podrška Direktorata za izgradnju helidroma imala bi izuzetan značaj ne samo za Loznicu nego i ovaj deo zapadne Srbije, smatra loznički gradonačelnik Vidoje Petrović. Prema njegovim rečima za Loznicu je ‘’primarna lokacija u blizini Vatrogasnog doma, na Lagatoru’’ i važno je da grad dobije pozitivnu ocenu, da helidrom bude jedna u nizu karakteristika za dobro poslovno okruženje i život građana.

foto: Foto T. Ilić

- Direktorat je taj koji će daje saglasnost i da li će to biti Loznica ili neko drugi brzo će biti poznato. Helidrom nije samo važan zbog brzog transporta obolelih i sličnih situacija već će biti i u funkciji civilnog vazdušnog saobraćaja. To je dobra pretpostavka da naš grad učini pristupačnijim i bližim u odnosu na neke druge – rekao je Petrović.

Kurir.rs/T.I.

Foto T. Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track