LUKA NOVI SAD U SVETSKOM LANCU LUKA DP WORLD: Ovo će biti moderna luka u koju će se  investirati 30 miliona evra
Foto: Grad Novi Sad

predstavljanje investicionog plana za novosadsku luku

LUKA NOVI SAD U SVETSKOM LANCU LUKA DP WORLD: Ovo će biti moderna luka u koju će se investirati 30 miliona evra

Srbija -

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa potpredsednicom Vlade Srbije i ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović, obišao Luku „Novi Sad“.

Prisustvovali su i ambasador UAE u Republici Srbiji Mubarak al Daheri i predsednik Skupštine akcionara „DP World“ a.d. Novi Sad Rado Antolović.

Povod obilaska je bio uključivanje te luke u globalni lanac luka kojima upravlja kompanija ”DP World” iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, kao i predstavljanje investicionog plana za novosadsku luku, tako da su upriličeni prezentacija planova za rekonstrukciju Luke „Novi Sad“, kao i razgledanje utovarno-istovarnog terminala.

foto: Grad Novi Sad

- Veoma smo zadovoljni što sve ono što je planirano, ide svojim tokom. Komapanija „DP world“ kao novi vlasnik Luke „Novi Sad“ vodi računa o zaposlenima, o okolini, pa i o ambijentu grada, a čak samoinicijativno izražava spremnost da pokaže društvenu odgovornost mimo investicionih obaveza. Sagledavajući njihovu investicionu startegiju i projekcije za budućnost koje su nam danas prikazane, smatram da ćemo uskoro videti veliki robni transport sa ove lokacije, kao i otvaranje najmodernijeg pristana za putnički saobraćaj na Dunavu. Hvala Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture na podršci, i to ne samo za ovaj projekat, nego i za mnoge druge koje radimo zajedno i čijom realizacijom menjamo kvalitet života u Novom Sadu na bolje. Naša zajednička želja, je da ovaj trenutni ambijent u luci potpuno preokrenemo i učinimo ga privlačnim za stalni razvoj biznisa, ali i za uživanje i zadovoljstvo, ne samo Novosađana, već i svih ljudi koji dolaze ovde kao turisti - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

foto: Grad Novi Sad

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović je naglasila da je ovo početak ulaska Luke „Novi Sad“ na međunarodnu pozornicu u vodnom saobraćaju.

- Mislim da je uspešna realizacija ove investicije značajna, ne samo za Novi Sad, već i za celu Srbiju koja dugi niz godina nije imala investiciju ove veličine u vodni sabraćaj. „DP World“ je prvi strani investitor u vodnom saobraćaju u Srbiji, a i mi ćemo nastavili da ulažemo u luke. Ovo će biti moderna luka u koju će se narednih godina investirati preko 30 miliona evra. Drago mi je da je dogovoren plan za izgradnju silosa, kontejnerskih terminala, kao i svega onoga što je potrebno da ova luka bude jedna od najmodernijih, od ukupno 79 kojima „DP World“ upravlja – rekla je Zorana Mihajlović.

foto: Grad Novi Sad

Predsednik Skupštine akcionara „DP World“ a.d. Novi Sad Rado Antolović je istakao da je danas, posle tri meseca od kada se intenzivno počelo sa izradom, predstvaljen dugoročni i kratkoročni investicioni plan.

- Mi smo već počeli da radimo na tome. Radićemo uvek savesno i na najvišem nivou i nećemo izneveriti ukazano poverenje – naglasio je Antolović.

Ambasador UAE u Republici Srbiji Nj.E. Mubarak al Daheri se osvrnuo na odličnu saradnju vlade dve zemlje, kao i na timove koji su radili na ovom projektu.

- Saradnja između svih subjekata je zaista bila izvanredna. Ovaj odnos koji postoji između naše dve zemlje treba da se nastavi i na operativnom nivou, tj. da se reflektuje na isti način - istakao je ambasador Mubarak al Daheri.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track