Najnovije vesti

POKRAJINSKA VLADA IZDVOJILA 217 MILIONA DINARA: Počela obnova klinika Kliničkog centra Vojvodine
Foto: S.S.

veliki posao

POKRAJINSKA VLADA IZDVOJILA 217 MILIONA DINARA: Počela obnova klinika Kliničkog centra Vojvodine

Srbija

Posle 110 godina od izgradnje počela je sveobuhvatna rekonstrukcija Klinike za neurohirurgiju, Klinike za vaskularnu i endovaskularnu hirurgiju i Klinike za anesteziju, intenzivnu terapiju i terapiju bola Kliničkog centra Vojvodine, za šta je pokrajinska vlada izdvojila 217 miliona dinara.

 

"Ovaj objekat biće završen za šest meseci, a radimo paralelno i na nabavci nove opreme za sve tri klinike. U narednih nekoliko nedelja počeće i radovi na Klinici za interne bolesti. Do kraja godine, nakon odobrenja Evropske investicione banke, imaćemo i ugovor za izgradnju blokova B i C Kliničkog centra Vojvodine", izjavio je predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović.

 

On je podsetio na to da su u toku i radovi na Klinici za ginekologiju i akušerstvo, gde je, kako je rekao, pronevereno više od 210 miliona dinara, a sa Kancelarijom za javna ulaganja dogovorena je i rekonstrukcija Poliklinike.

 

Predsednik Mirović posetio je danas i novoizgrađeni objekat Klinike za infektivne bolesti, vredan više od 70 miliona dinara, koji je finansirala Pokrajinska vlada.

 

"Završili smo i ovde veliki posao, ovakvu intenzivnu jedinicu ova Klinika nije imala decenijama. Ugovorena je i nabavka nove opreme, koja će stići u narednih nekoliko nedelja. Za protekle tri i po godine uradili smo veliki i važan posao u zdravstvenom sistemu, a vrednost opreme koja je isporučena Kliničkom centru Vojvodine veća je od 1,5 milijardi dinara", dodao je predsednik Mirović.

 

Cilj je, kako je naglasio, kompletna rekonstrukcija i unapređenje zdravstvenog sistema.

 

Pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković izjavio je da su u Kliničkom centru završene četiri klinike, a da se radi uporedo i na rekonstrukciji sedam klinika.

 

"Imamo završen projekat i obezbeđena sredstva i za rekonstrukciju Klinike za urologiju, Klinike za maksilofacijalnu hirurgiju i Klinike za plastičnu hirurgiju i na proleće nas čeka i taj posao. Plan nam je da 2021. godine imamo rekonstruisane sve klinike KCV", rekao je sekretar Gojković.

 

U Kliničkom centru Vojvodine prošle godine je pregledano 600.000 pacijenata u Poliklinci, hospitalizovano više od 6.000 pacijenta u KCV, a na svet je došlo više od 6.000 beba na Klinici za ginekologiju.

 

"U ime 3.300 zaposlenih posebno zahvaljujem pokrajinskoj vladi, koja je prepoznala potrebu za rekonstrukcijom naših klinika i nabavkom najsavremenije medicinske opreme, u cilju unapređenja lečenja", rekla je direktorka Kliničkog centra Vojvodine Edita Stokić.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...