BOBAN IMA ČETRDESET GODINA, A NJEGOVO SRCE OSAMDESET: Sada ima samo jednu želju, da izdrži dok mu mezimica poraste
Foto: RINA

bolest ne bira

BOBAN IMA ČETRDESET GODINA, A NJEGOVO SRCE OSAMDESET: Sada ima samo jednu želju, da izdrži dok mu mezimica poraste

Srbija -

Topola – Boban Veličković ima 41 godinu, ali njegovo srce – duplo je starije. Ovom domaćinu iz sela Vaganac kod Topole, lekari su pre nekoliko godina saopštili da mu srce ide u širinu i da radi samo 18 posto.

foto: RINA

„Nikada nisam imao neke tegobe osim povremenih glavobolja. Kada sam jednog dana došao sa posla i počeo da se izuvam i skidam čarape ostao sam zatečen, noge su mi nenormalno natekle, bile su da se uplašiš. Krenuo sam kod doktora, počeli su pregledi, i tad mi je dijagnostikovano da je srce otišlo u širinu, staro je oko 80 godina. Od te 2012. godine ja sam na lekovima, pijem čak 11 dnevno, ali i dalje radim koliko mogu ne bih li porodici obezbedio koricu hleba“, rekao je za RINU, Boban Veličković.

U braku je od 2012. pa u šali veli da je, možda, supruga Lidija umorila to srce, ali ga sada i leči. Imaju ćerkicu Anđu, koja već sad zna da ne sme sikirati tatu jer ima veliki zdravstveni problem.

„Supruga radi sve poslove kako bismo imali za život. To je najviše nadnica, ali ne bira posao. Ja ne smem da zapinjem, ne smem u dodir sa aparatima koji bacaju varnicu. Ali, nikada nisam odbio komšije da priskočim i pomognem sve što je potrebno. Koliko mi srce dozvoljava radim, voleo bih da mogu još i više”, priča Branko.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

Boban je 2015. operisan, ugrađen mu je defilibrator, pomoću njega ovo hrabro srce i radi i kaže da je jako teško zavisti od malog aparata.

„Defilibrator ima tri žice, plus, minus i uzemljenje, moje srce je povezano na taj aparat. Idem na kontrole, pijem lekove. Jedan lek je skup i retko ga kupujem iako mi je doktor savetovao da ga pijem redovno, ali šta ću… Ne mogu da ga priuštim sebi uvek, nemam dovoljno novca za to. Na prvom mest je naša mezimica, da ima sve za mene i suprugu koliko ostane”, kaže ovaj čovek sa pola srca i dodaje da mu njaveća želja da ipak izdrži kako bi svoju mezimicu video kako odrasta.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja