TONA MESA BAČENA U POTOK Srbija bruji o pokvarenoj piletini kod Valjeva, strahuje se od zaraze! VIDEO
Foto: PRINTSKRIN TV VALJEVO PLUS

TONA MESA BAČENA U POTOK Srbija bruji o pokvarenoj piletini kod Valjeva, strahuje se od zaraze! VIDEO

Srbija -

Komunalna policija intenzivno traga za osobom koja je u potok Đenovac, na periferiji Valjeva, bacila čak tonu ostataka svežeg pilećeg mesa, saznaju "Novosti".

Pronađena je i otpremnica u kojoj su navedeni podaci o proizvođaču i kupcu mesa.

Radnici valjevskog Javnog komunalnog preduzeća "Vidrak" uklonili su bačene ostatke piletine koje će, saznajemo, na bezbedan i propisan način da uništi lajkovačka firma "Higijena Tomić". Na lice mesta izašle su veterinarska i komunalna inspekcija, koje su obavile uviđaj.

- Pre izgradnje mosta preko potoka Đenovac, na tom mestu nalazio se veliki kontejner u koji su nesavesni bacali uginule domaće životinje, iznutrice i kože, pa se tuda od nesnosnog zadaha truleži nije mogli ni prolaziti – kaže naš sagovornik iz valjevskog naselja Peti puk.

Na tom mestu, zbog toga, skupljali su se psi lutalice, razvlačili ostatke uginulih životinja. Neko vreme, bacanje životinjskog otpada je prestalo, ali su nesavesni ponovo u potok Đenovac počeli da odlažu sve i svašta. Nadamo se da će nadležni što pre da otkriju i sankcionišu one koji su čak tonu pilećih ostataka bacili maltene pod prozore okolnih kuća.

Pileće meso čije je ostatke u plastičnim džakovima neko bacio u potok, nezvanično, proizvela je jedna firma iz Valjeva. Kupac je, navodno, bila pečenjara na periferiji grada. To se vidi iz podataka upisanih u otpremnicu koju je, po svemu sudeći, neko slučajno zaboravio u ostacima piletine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja