RADA SE PORODILA U TAKSIJU: Mali Laza nije želeo da čeka babice, rodio se na zadnjem sedištu! (FOTO, VIDEO)
Foto: RINA

događaj o kojem se priča u drenovi kod gornjeg milanovca

RADA SE PORODILA U TAKSIJU: Mali Laza nije želeo da čeka babice, rodio se na zadnjem sedištu! (FOTO, VIDEO)

Srbija -

Taksista Dejan Mijailović ni sam ne zna kako je stigao do bolnice. Plašio sam se da dete neće preživeti u kolima i da će nešto poći naopako. Ne mogu da vam opišem taj osećaj, prvi put sam se našao u takvoj situaciji

GORNJI MILANOVAC - Gornji Milanovac - Kada je Rada Božović iz gornjomilanovačkig sela Drenova osetila porođajne bolove, nije ni slutila da njena beba neće želeti da čeka ni pet minuta i da će se, umesto kao većina žena, u bolnici, ona poroditi u taksiju.

foto: RINA

"Osetila sam da je pukao vodenjak. Muž je ostao u selu sa dvoje dece, a ja sam bila sa zaovom. Dok smo čekali taksi ja sam osetila da neću još dugo moći izdržati. Uplašila sam se za dete. Kad smo seli u auto, bilo mi je malo lakše jer sam pretpostavljala da ćemo stići do bolnice i da će sve biti u redu.

1 / 6 Foto: RINA

Međutim, od bolova sam morala da se raskomotim i kad mi je zaova rekla da vidi detetu glavu i crnu kosicu, znala sam da više nema čekanja. Napregnula sam se par puta i moj sin je došao na svet na zadnjem sedištu taksija", priča Rada za RINU.

Njena zaova prihvatila je bebu u naručje i umotala je u ćebe koje je našla u autu. Za to vreme, taksista Dejan Mijailović ni sam ne zna kako je stigao do bolnice.

Taksista Dejan i tata Milinko
Taksista Dejan i tata Milinkofoto: RINA

"Plašio sam se da dete neće preživeti u kolima i da će nešto poći naopako. Ne mogu da vam opišem taj osećaj, prvi put sam se našao u takvoj situaciji. Moja žena se porađala nekoliko sati i nisam verovao da neko može da se porodi za samo nekoliko minuta, i to u mom taksiju. Brzo sam vozio kako bi stigli do bolnice, ali Lazu se očigledno žurilo da dođe na ovaj svet", priča Dejan.

Nakon što su stigli ispred bolnice u Gornjem Milanovcu, Dejan je otrčao do dežurnih lekara i pozvao pomoć. Radu su sa novorođenim sinom smestili na ginekološko odeljenje, a beba iako je rođena pod nesvakidašnjim okolnostima dobila je visoku ocenu.

foto: RINA

"Mnogo sam ponosan na moju ženu, koja je sve to hrabro izdržala. Da sam bio sa njom, ja bih verovatno pao u nesvest. Neka nam se deca rađaju, pa čak i u taksiju", izjavio je kroz suze radosnice Radin muž, Milinko.

Nakon tri dana majka i sin su izašli iz bolnice. U trošnom seoskoj kućici dočekali su ih Milinko, Nevena i Magdalena. Iako siromašni, srećni su što je njihova porodica bogatija za još jednog člana.

foto: RINA

"Milinko je zadobio tešku povredu na radu i ne može da radi. Žive od jednog dečijeg dodatka i njegove teškom mukom zarađene nadnice. Ja sam uvek tu za njih, čak i kad nemaju da plate jer žive u selu sa malom decom i nije im lako. Tako je bilo i tog dana kad se Rada porađala. Nije sve u parama, mnogo je bitnije da budemo ljudi i pomognemo onima koji nemaju", kaže Dejan koji Boživićima taj dan nije palio taksimetar.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track