Najnovije vesti

SJENICA ODSEČENA, APOKALIPSA NA PEŠTERU Senad s putarima herojima noćas spasavao iz smetova od 5 metara! PRONAĐENO TELO
Foto: Printscreen/TV Prva, Tanjug

ALARMANTNO! putem iz pravca Pazara ne može se nikako

SJENICA ODSEČENA, APOKALIPSA NA PEŠTERU Senad s putarima herojima noćas spasavao iz smetova od 5 metara! PRONAĐENO TELO

Srbija

Do Sjenice može se samo iz pravca Ivanjice. Prava drama dešavala se noćas na putu za Sjenicu kada su iz snežnih okova oslobođeni putnici iz čak 40 vozila, među njima i deca. Telo muškarca pronađeno noćas oko 3 sata u zavejanom automobilu na putu u reonu sela Sušica nadomak Sjenice. Još nije poznat uzrok smrti 66-godišnjeg muškarca

SJENICA - Noć užasa je iza Sjeničana. Prava drama odvijala se noćas na deonici puta ka Sjenici na kojem je jak olujni vetar stvarao snežne nanose u visini i do pet metara!

Putari heroji, radnici novopazarskog puta, barabar su noćas sa svojim direktorom Senadom Ibragićem - juče od 16 časova pa jutros do 5, spasavali putnike iz oko 40 zavejanih automobila. Među zavejanima je bilo i četvoro dece, a poslednji putnik je izbavljen jutros u zoru, u 5 sati.

Svi su spaseni osim jednog putnika koji je pronađen mrtav u vozilu. Telo muškarca pronađeno noćas oko 3 sata u zavejanom automobilu na putu u reonu sela Sušica nadomak Sjenice. Još nije poznat uzrok smrti 66-godišnjeg muškarca.

- Noćas je bila prava drama, vetar je stvarao nanose i do 5 metara. Reč je o kritičnoj deonici od oko 7 kilometara puta ka Sjenici. Angažovali smo 9 mašina što je u normalnim uslovima dovoljno za 300 kilometara puta. Celu noć smo spasavali zarobljene putnike... 

foto: TV Prva printscreen

- Nismo radili na čišćenju, samo na evakuaciji. Od jutros su sve ekipe na terenu i rade na raščišćavanju puta i snežne blokade u kojoj se Sjenica nalazi od juče u 15 sati, kada je Pešter zahvatila nezapamćena nesreća - kaže Senad, šef novopazarskih putara.

- Ja u svojoj radnoj karijeri, za svojih 36 godina rada, ovo što je bilo noćas još nisam video - opisuje Senad pravu apokalipsu iz koje su on i kolege bez minuta predaha noćas spasavali zavejane putnike.

Iz mećave je spasena i beba od 15 dana

Novopazarski putari i vatrogasci su sinoć iz automobila koji su bili zaglavljeni i zavejani u snegu, oslobodili majku sa četvoro dece.

Načelnik odeljenja za vandredne situaacije i poslove odbrane u Novom Pažaru Naser Crnovrašanin kaže za Tanjug da u Novom Pazaru situacija nije tako alarmantna kao u Sjenici.

"Što se tiče Novog Pazara, stanje redovno, sve što se dešava iz pravca Duge Poljane u pravcu Sjenice. Za sad nemamo nikakvih prijava o zavejanim putnicima", kazao je Crnovršanin.

(Kurir.rs/TV Prva)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...