TUGA! MLADIĆ IZ PARAĆINA NAJMLAĐA ŽRTVA VIRUSA: Sašu korona ubila nakon 14 dana bolničkog lečenja
Foto: Profimedia

užas u selu kod paraćina

TUGA! MLADIĆ IZ PARAĆINA NAJMLAĐA ŽRTVA VIRUSA: Sašu korona ubila nakon 14 dana bolničkog lečenja

Srbija -

Mladić Saša R. (26) iz sela Trešnjevica kod Paraćina, najmlađa je žrtva korone u Srbiji!

Saša je pre dva dana izgubi bitku s kovid-19 i preminuo u Beogradu gde je sedam dana bio u bolnici. Stric i strina nesrećnog mladića, koji su pored bolesnih roditelja brinuli o bratancu, koji je inače bio dijabetičar i bubrežni bolesnik, juče nisu smogli snage da razgovaraju sa nama, samo su plakali u slušalicu.

Kako Kurir nezvanično saznaje od meštana Trešnjevice roditelji nesrećnog mladića, koji žive u trošnoj kući bez struje, ali i sestra bliznakinja, su van sebe. "Saša je u bolnici bio 14 dana, pre toga mu se stanje pogoršalo zbog bolesti. Boleli su ga bubrezi i noge su mu otekle, nije mogao ni da hoda, trpeo je jake bolove, išao je i na dijalizu ranije. Došla je Hitna pomoć i smestili su ga u bolnici u Ćupriji. Tada nije bio zaražen. Nakon nekoliko dana su rekli da će biti bolje i da će početi sa dijalizom, a onda se zarazio. Priča se da se zarazio baš dok je ležao u ćuprijskoj bolnici, u kojoj su brojni lekari i sestre već oboleli od korone", ispričala je za Kurir jedna komšinica koja nije želela da joj objavimo ime i prezime, a isto su nam potvrdile još neki meštani Trešnjevice.

Naša sagovornica je dodala da je Saša, nakon sedam dana lečenja u Ćurpiji, hitno prebačen za Beograd, gde je poslednjih sedam dana života proveo na respiratoru.

"Otac i majka nemaju telefon, stricu njegovom su javili zastrašujuće vesti. Svi smo u šoku. Tuga velika, bio je dobro dete... Ovo je muka na muku. Em roditelji bolesni, majka mu ima poremećaj zdravstveni od rođenja, otac plućni bolesnik i epileptičar, nema koju bolest nema. Saša je isto bio bolestan, imao je visok šećer i problema sa bubrezima, em siromašni. Pre 20 dana im je goreo i odžak na kući... Nemaju ni struju, ni vodu, ni telefon, ma tuga.. Dobri su to ljudi, ali žive teško, sestra se preselila u okolini Jagodine, a o dečaku su brigu maksimalno preuzeli stric i strina. Oni su se borili za to dete, strina ga je vodila stalno kod lekara. Njemu je i prošle godine bilo loše i evo sad se ovo desilo. Užasna vest", navela je komšinica.

Majka plakala kao kiša dok se lečio: Nemam telefon ni da ga čujem

Jedna od meštanki Trešnjevice rekla je za Kurir da je Sašinu majku srela u četvrtak ispred lokalne prodavnice, kao i da lila suze. - Jaoj srela sam je, žena je plakala ko kiša. Rekla mi je za sina da je inače dijabetičar i da je dobio koronu i da nema telefon da se čuje sa sinom.. "Ne mogu ni da ga čujem", tako mi je rekla kroz suze. Nisam znala kako da je utešim, rekla sam joj da se moli. Tuga šta ih je zadesilo.

(Kurir.rs/Mina Branković/Foto ilustracija: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja