PONOVO RADI ŠETALIŠTE KRAJ IBRA: U Kraljevu još tri osobe pozitivne na koronu, u Raškom okrugu ukupno 82 zaražena
Foto: Kurir.rs/ J.S.

ČEKA SE JOŠ 10 REZULTATA

PONOVO RADI ŠETALIŠTE KRAJ IBRA: U Kraljevu još tri osobe pozitivne na koronu, u Raškom okrugu ukupno 82 zaražena

Srbija -

Epidemiološka situacija na teritoriji grada Kraljeva je izmenjena u odnosu na prethodni dan, s obzirom na to da su, od 29 jučerašnjih uzoraka, tri pozitivna na virus Covid-19.

"Do sada je na teritoriji grada Kraljeva, od početka epidemije, testirano ukupno 826 osoba, od kojih su 32 osobe (3,87% testiranih) bile pozitivne na koronavirus. Danas se na testiranje u kraljevački Veterinarski specijalistički institut šalje 10 uzoraka iz Kraljeva, a rezultati se očekuju u toku sutrašnjeg dana", saopštio je Štab za vanredne situacije Grada Kraljeva.

Kako se navodi u saopštenju, zabrana kretanja na teritoriji grada Kraljeva, tokom prethodnog dana, protekla je bez problema, protiv tri osobe podnete su prekršajne prijave zbog kršenja zabrane kretanja, dok slučajeva kršenja mere samoizolacije nije bilo.

"Gradski štab za vanredne situacije na teritoriji grada Kraljeva dozvolio je ponovno korišćenje šetališta pored reke Ibar, uz obavezno poštovanje epidemioloških mera (držanje distance od dva metra, korišćenje zaštitnih maski i rukavica, kao i zabrana zajedničkog kretanja više od dve osobe)", kaže se u ovom saopštenju.

U Vrnjačkoj Banji zabeleženo je sedam pozitivnih slučajeva, a u Raškoj 43.

Direktor Zavoda za javno zdravlje Kraljevo Aleksandar Macan kaže za Tanjug da je prema jučerašnjim podacima u tom delu Raškog okruga ukupno zaraženo 82 ljudi i dodaje da je još 100 uzoraka poslato na testiranje, od kojih je 60 odsto za pripadnike Vojske Srbije, koji idu u kopnenu zonu.

Macan podseća da svi zaraženi u zavisnosti od simptoma, imaju obavezu da budu smešteni ili u kovid bolnice ili na Sajam, izuzev pripadnika MUP-a, Vojske i zdravstva, koji se smeštaju u specijalnu bolnicu "Merkur" u Vrnjačkoj Banji.

"Oni koji imaju simptome smeštaju se na Infektivno odeljenje bolnice u Kraljevo, gde im se prati stanje tri do četiri dana i u slučaju da ide ka poboljšanju, onda idu na Sajam", precizira Macan.

U slučaju da se zdravstveno stanje pacijenata pogorša ili ostane isto, onda se oni šalju u Kragujevac, kaže Macan i dodaje da sa teritorije Kraljeva imaju tri potvrđena preminula pacijenta, u Vrnjačkoj Banji i Raškoj po jedan.

J. S/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track