RADOVI U KRALJEVU: Rekonstruiše se put ka planini Goč, vrednost radova 170 miliona dinara
Foto: Grad Kraljevo

RADNO

RADOVI U KRALJEVU: Rekonstruiše se put ka planini Goč, vrednost radova 170 miliona dinara

Srbija -

Na državnom putu Kraljevo - Goč u toku je rekonstrukcija deonice od naselja Beranovac do ove planine, u dužini od 4,5 kilometra, a vrednost radova koje izvodi preduzeće „Novi Pazar - put“, iznosi oko 170 miliona dinara bez PDV-a.

- Radi se o veoma značajnom projektu koji finansiraju Vlada Republike Srbije i Javno preduzeće „Putevi Srbije“. Samo u prethodnih nekoliko godina uložili smo značajna finansijska sredstva u Goč, gde su izgrađeni novi paviljoni vrednosti 65 miliona dinara. Uskoro počinju radovi na postavljanju žičare na maloj stazi, ukupne vrednosti 35 miliona dinara, od čega je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija izdvojilo 20 miliona, a grad Kraljevo dodatnih 15 miliona dinara. Zahvaljujući JP„Skijališta Srbije“, dobijena je i žičara za veliku stazu. Očekujem da ćemo tokom naredne godine postaviti i nju. Asfaltirani su i prilazi Dečjem odmaralištu Goč, sredstvima koja je obezbedio grad, kaže gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić.

foto: Grad Kraljevo

Tokom radova koji se izvode na ovoj deonici puta betonirani su kanali i izgrađeni trotoari, kojih do sada nije bilo, a koji su sada popločani behaton pločama. Omogućavanje nesmetanog kretanja pešacima je od izuzetnog značaja budući da ovim putem deca odlaze do škole, a u ovom kraju postoje i četiri kompanije koje se bave transportom.

Kako ističe gradonačelnik Terzić, ovo je veliki napredak u oblasti bezbednosti saobraćaja, pogotovo bezbednosti dece, a značaj rekonstrukcije ovog puta je veliki jer vodi ka važnoj turističkoj destinaciji - planini Goč.

foto: Grad Kraljevo

U preduzeću „Novi Pazar - put“ navode da je rok za završetak radova na ovoj deonici 30. jun, a od 1. jula biće nastavljeni radovi na narednih 8 kilometara na državnom putu Kraljevo – Goč, do skretanja za Sokolju.

Kurir.rs/J. S./Foto: Grad Kraljevo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track