Najnovije vesti

DRAMA U BANJI KOVILJAČI: Migranti kamenovali voz, stigla i žandarmerija!
Foto: T.Ilić

incident

DRAMA U BANJI KOVILJAČI: Migranti kamenovali voz, stigla i žandarmerija!

Srbija

BANJA KOVILJAČA – Dok je prolazila kroz Banju Koviljaču kamenovana je kompozicija teretnog voza koji se iz Brasine kretala ka Loznici, odnosno Rumi.

Incident se dogodiou oko 15 sati, a voz su kamenovali ilegalni migranti koji borave na železničkoj stanici u ovom mestu. Voz je stigao u Loznicu gde je policija obavila uviđaj i uzela izjave od mašinovođe i njegovog pomoćnika, a posle čega toga su nastavili put i napustili lozničku železničku stanicu.

Na lokomotivi su ostala vidna oštećenja limarije, a slomljen je i jedan far dok su mašinovođa i pomoćnik ostali nepovređeni. Ovako nešto, kako saznajmo, do sada se nije događalo iako je migranata i pre bilo na i u blizini železničke stanice u Koviljači.

foto: T.Ilić

Pošto je ovo pruga kojom se obavlja i putnički saobraćaj pitanje je kakve mogu biti posledice ukoliko se ovakav incident ponovi.

Inače, poznavaoci prilika tvrde da meštani Koviljače koji žele da putuju vozom dolaze u Loznicu da se tu ukrcaju, a ko dolazi u Koviljaču putovanje prekida u Loznici pa se onda autobusima, ili kolima prebacuje do odredišta. U Banji Koviljači od danas se nalaze i pripadnici žandarmerije.

Kurir/T.Ilić

Foto Kurir/T.I.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja