Najnovije vesti

NEMA PREDAJE, NE PRIHVATAJTE ŽIVOT U MRTVOM MORU: Poslednji čas Marinini maturanti su dobili najvažniju lekciju (VIDEO)
Foto: Jugmedia.rs

oproštaj za pamćenje

NEMA PREDAJE, NE PRIHVATAJTE ŽIVOT U MRTVOM MORU: Poslednji čas Marinini maturanti su dobili najvažniju lekciju (VIDEO)

Srbija

Ne zaboravite na Domanovića ako od vas budu tražili da pratite vođu ili da vam udare dangu. Nemojte! Time ćete prihvatiti život u mrtvom moru. Setite se Sofokleove Antigone. Nema predaje! Ako imate cilj i ideju u koju verujete, morate ih braniti.

Ovo je samo jedna od poruka kojom se profesorka srpskog jezika u Medicinskoj školi u Leskovcu Milica Mišić oprostila video porukom i to je bio njen poslednji čas sa generacijom koja će za koji mesec zakoračati u novi početak, navodi Jugmedia.rs. 

U onih 5,50 minuta, ova inače svom pozivu veoma posvećena profesorka, prošetala je svoje učenike kroz gradivo učeno tokom četiri godine, podsećajući na najznačajnije likove i dela iz domaće i strane školske literature, izvlačeći mudro postavljene temelje.

„Za umetnost uvek morate naći vremena, ona je u svakom skladu i u jednostavnom, u onoj ćupriji na Drini i onoj Žepu, u crkvi u Avinjonu i onoj posebnoj od dalmatinskih borova pred kojom ste ovekovečili Kostićevu himnu ljubavi. I za pričanje uvek nađite vremena“.

Profesorka Mišić nema profile na društvenim mrežama, a video klip koji je na svom fejsbuk profilu postavila njena koleginica Milena Pečenjković Popović izazvao je veliku pažnju i dirljive komentare Leskovčana, posebno profesora i učenika.

„Da ostanete svoji, a ja ću vas kao svoje zauvek pamtiti“, poslednja je rečenice kojom profesorka maternjeg jezika ispratila svoje učenike u – život.

(Kurir.rs/Jugmedia.rs, M.Ivanović)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...