MALENO LANE JE UPALO U LEDENO ZVORNIČKO JEZERO: Čekala ga je užasna smrt, ali Miodrag je rizikovao život da bi ga spasao
Foto: Kurir/T.Ilić

divno

MALENO LANE JE UPALO U LEDENO ZVORNIČKO JEZERO: Čekala ga je užasna smrt, ali Miodrag je rizikovao život da bi ga spasao

Srbija -

MALI ZVORNIK – Kako se lane našlo u hladnim vodama Zvorničkog jezera ne zna se tačno, ali se zna da će zahvaljujući Miodragu Ćiriću, poznatom malozvorničkom sportskom ribolovcu, nastaviti da trčkara po okolnim šumama.

foto: Kurir/T.Ilić

On je jutros (13.6) pošao ka Malom Zvorniku kada je u mestu Budišić u vodi, među stenama, ugledao lane. Odmah je zaustavio automobil i krenuo da vidi do čemu se radi.

- Bilo je zaglavljeno među stenama i nikako nije moglo da se izvuče. Jutra su na jezeru sveža pa je bilo promrzlo. Spustio sam se niz strminu do vode i pažljivo ga izvukao. Onako mokro, drhtalo je od zime i straha pa sam ga odmah stavio u kola i ćebetom ga osušio i ugrejao. Mislim da je staro možda dva meseca, a najverovatnije je od nečega bežalo, upalo u vodu i onda sa druge strane iz Republike Srpske preplivalo dovde. Moguće je i da bi se ono samo nekako izvuklo, ali je isto tako moglo da se udavi, ili da ga nađu psi lutalice tako da je za njega ovako bilo najsigurnije– priča Ćirić.

foto: Kurir/T.Ilić

Posle uspešnog spasavanja pozvao je prijatelje iz Lovačkog udruženja ‘’Crni vrh’’ iz Malog Zvornika koji su preuzeli lane. Ćirić kaže da će se oni postarati da ono ojača, a kada procene da je vreme onda će ga pustiti na slobodu. Do sada je iz dubina jezera Ćirić bezbroj puta izvlačio kapitalne primerke ribe, a sada je po prvi put izvukao i lane. Kako kaže, čim je ugledao životinju u nevolji znao je šta mu valja činiti.

- Taman posla da sam samo prošao i ostavio životinju da pati, i to još lane – kaže Ćirić.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track