POTPISAN MEMORANDUM: U Kraljevu se formira Lokalna mreža podrške mladima iz hraniteljskih porodica
Foto: J.S.

projekat

POTPISAN MEMORANDUM: U Kraljevu se formira Lokalna mreža podrške mladima iz hraniteljskih porodica

Srbija -

Gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić i direktor Centra za porodični smeštaj i usvojenje Kragujevac Slaviša Sorak potpisali su Memorandum o razumevanju na realizaciji projekta „Međusektorska sigurnosna mreža za aktivno uključivanje mladih u hraniteljskim porodicama“.

Projekat sprovode Centar za porodični smeštaj i usvojenje Kragujevac, u saradnji sa Razvojnim biznis centrom Kragujevac i Udruženjem građana „Uradimo zajedno“, a finansiran je sredstvima Evropske unije i Vlade Republike Srbije.

Cilj projekta je inkluzija mladih iz hraniteljskih porodica u Šumadijskom, Rasinskom, Raškom i Moravičkom okrugu, kroz uspostavljanje inovativnih modela intersektorske saradnje na lokalnom nivou.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Grad Kraljevo

Planirano je formiranje Lokalne mreže podrške mladima iz hraniteljskih porodica, koju će činiti organizacije, institucije i kompanije, a sve u cilju saradnje na aktivnijem uključivanju mladih u društvo, podizanju njihove zapošljivosti i integracije na tržište rada.

Projektom je predviđeno da se na teritoriji Raškog okruga i grada Kraljeva pruži podrška za 50 mladih osoba iz hraniteljskih porodica. Takođe, biće razvijena i mobilna aplikacija koja će mladima omogućiti lak pristup svim informacijama važnim za osamostaljivanje i aktivnu inkluziju u društvo.

Realizacijom ovog projekta sprovode se aktivnosti u skladu sa operativnim ciljevima Strategije socijalne politike grada Kraljeva za period 2013 - 2020. godine i Lokalnim akcionim planom zapošljavanja grada Kraljeva, a koje se odnose na poboljšanje položaja mladih pri izlasku iz hraniteljskih porodica kroz povećanje zapošljivosti i integraciju na tržište rada.

Kurir/J. S.

Foto: J.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja