CENTAR ZLATIBORA RASKOPAN NA SVE STRANE: U jezeru će biti čista voda, trg sa podnim grejanjem
Foto: Kurir

Radovi

CENTAR ZLATIBORA RASKOPAN NA SVE STRANE: U jezeru će biti čista voda, trg sa podnim grejanjem

Srbija -

Centar Zlatibora od proletos je veliko gradilište, a kada radovi budu završeni (plan je da to bude tokom jula), ovaj deo planine, uvereni su na Zlatiboru, biće novi magnet za goste najposećenijeg planinskog turističkog centra u Srbiji.

Uređuje se zlatiborsko jezero, rekonstruiše Kraljev trg, koji će, pored ostalog, uz novi izgled dobiti i podno grejanje, gradi novi trgovački deo, šetalište, kišni kolektor, novo korito reke, odnosno optočni kanal oko jezera.

- Optočnim kanalom jezero će biti zaštićeno od površinskih i bujičnih voda. Do sada su nečistoće dolazile u jezero, voda u njemu nije bila ispravna. Sada se to menja - voda će biti prečišćavana, urađene su bušotine kojima će se jezero snabdevati čistom vodom - kaže Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina, koji dodaje da su radovi na izmeštanju rečnog korita i obnovi kišnog kolektora pri kraju i da je ovim radovima pitanje površinskih i otpadnih voda u centru Zlatibora rešeno za narednih 100 godina.

Kada radovi budu završeni, Zlatibor će dobiti novu pešačku zonu od centra planine do hotela „Tornik“, dugu oko 1,5 kilometara, a već je asfaltirana i uređena jedna od glavnih ulica od ulaza na Zlatibor do centra planine. Završeno je i postavljanje glavne sajle na budućoj zlatiborskoj gondoli, a uskoro se očekuje početak montiranja kabina.

Z. Š.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track