ZA 8 DANA 19 NOVIH PACIJENATA: Nagli skok broja obolelih od korone u Kraljevu
Foto: J.S.

UKUPAN BROJ ZARAŽENIH 71

ZA 8 DANA 19 NOVIH PACIJENATA: Nagli skok broja obolelih od korone u Kraljevu

Srbija -

U Kraljevu je od 17. do 25. juna, za samo osam dana, registrovano 19 novih pacijenata obolelih od virusa Kovid-19, tako da ukupan broj zaraženih u ovom gradu sada iznosi 71.

"Radi se o pacijentima mlađeg uzrasta, odnosno u proseku oko trideset godina starosti, sa srednje teškom kliničkom slikom koja zahteva hospitalizaciju. Apelujemo na sve građane da poštuju preporuke da se bar još neko vreme uzdrže od masovnih okupljanja, slavlja, žurki i proslava mature, jer su takvi događaji izvorišta infekcije", izjavio je u petak dr Aleksandar Macan, direktor Zavoda za javno zdravlje u Kraljevu.

Po njegovim rečima, u Kraljevu od 19. maja pa sve do 17. juna nije bio registrovan nijedan novi slučaj infekcije, iako se svakodnevno radilo trestiranje uzoraka, a alarmantno je što je u kratkom vremenskom roku došlo do naglog povećanja broja zaraženih.

"Sada moramo da pokušamo, makar u narednih 14 dana, da se ponašamo kao u vreme vanrednog stanja, da nosimo maske u prodavnicama, poštama, bankama, u gradskom prevozu i taksiju i da držimo rastojanje od dva metra u zatvorenom i bar jednog metra na otvorenom prostoru i na taj način sprečimo širenje infekcije", dodao je dr Macan.

(Kurir.rs / J. S / Foto: J.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track