KSENIJA PAVLOVIĆ, REDOVNI IZVEŠTAČ IZ BELE KUĆE, ODBRUSILA NJUJORK TAJMSU: Odmah da se izvinite Srbiji i Vučiću!
Foto: Printscreen Twitter

REAKCIJA ZBOG GREŠKE O RATNOM ZLOČINCU

KSENIJA PAVLOVIĆ, REDOVNI IZVEŠTAČ IZ BELE KUĆE, ODBRUSILA NJUJORK TAJMSU: Odmah da se izvinite Srbiji i Vučiću!

Politika -

Ksenija Pavlović Mekatir, novinarka srpskog porekla, redovni izveštač iz Bele kuće, žestoko je odbrusila Njujork tajmsu, najpoznatijem američkom listu, jer su objavili vest sa katastrofalnom greškom na štetu Srbije!

Naime, Njujork tajms je naveo da je sastanak u Vašingtonu otkazan jer je lider Srbije optužen za ratne zločine, iako je tekst pratila fotografija Hašima Tačija, predsednika privremenih institucija Kosova, koji je optužen za ratne zločine!?

foto: Marina Lopičić

Njujork tajms je naveo da je obrisao tvit s greškom, ali im je Pavlovićeva oštro skrenula pažnju da to nije dovoljno, već da je nužno izvinjenje Srbiji, kao i njenom predsedniku Aleksandru Vučiću. - Otkazujem pretplatu! Postajete primer za dezinformaciju i loše novinarstvo. Morate se izviniti Srbiji, Srbima i Vučiću, a onda angažujte nekoga ko nešto možda i zna da napiše o spoljnim poslovima. Nestručno. Sramotno - napisala je Pavlovićeva.

Iako su rekli da je tvit obrisan, ona je insistirala na izvinjenju. - NT mora da se izvini Srbiji i predsedniku zbog klevetničkih postupaka i dezinformacija javnosti. Ne možete na nečije ime zalepiti "ratni zločini" i preći oko toga kao da se ništa nije desilo. Reagovali ste u slučaju senatora Toma Kotona, sad je vreme da budete dosledni. Izvinite se - napisala je Pavlović Mekatir.

Kurir.rs/S. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track