Najnovije vesti

POGLEDAJTE 40 MINUTA HAOSA U KRUŠEVCU: Oblaci su se provalili, orkanski vetar nosio krovove, voda ulazila u kuće (VIDEO)
Foto: Profimedia

nevreme

POGLEDAJTE 40 MINUTA HAOSA U KRUŠEVCU: Oblaci su se provalili, orkanski vetar nosio krovove, voda ulazila u kuće (VIDEO)

Srbija

Nevreme sa jakim vetrom i grmljavinom, koje je noćas pogodilo Kruševac, odnelo je limene krovove sa nekoliko objekata, voda je ušla u trafostanicu nedaleko od "Trajala" i fabrika je ostala bez struje, a poplavljena su domaćinstava u Dedini, saopštilo je kruševačko Odeljenja za vanredne situacije i poslove odbrane. U tom odeljenju navode da je noćas tokom nevremena krov Osnovne škole "Vuk Karadžić" odleteo i oštetio objekte u prečniku od 100 metara..

Na Gerontološkom centru vetar je podigao 80 kvadrata limenog krovnog pokrivača, a u Ćitluku, na glavnom putu Kruševac - Kraljevo sa stovarišta građevinskog materijala krovna konstrukcija je odletela i pala na prugu.

U selu Dedina su poplavljene porodične kuće zbog izlivanja zapušenih odvodnih kanala, a na području celog Kruševca jak vetar je polomio veliki broj grana sa drveća, koje sada uklanjaju radnici Javnog komunalnog preduzeća.

Prema informaciji kruševačke Elektrodistribucije zbog nevremena u trafostanicu Miloje Zakić ušla je voda, izazvavši kvar i štetu zbog čega je fabrika "Trajal" ostala bez struje, a ekipe od jutros popravljaju kvar.

Trafo stanica u Modrici je takođe u prekidu, kao i dalekovod za Majdevo.

Na teritoriji grada Kruševca u protekla 24 sata palo je više od 73 litra kiše po metru kvadratnom. Vodostaji na velikim rekama u tom kraju su ispod nivoa redovne odbrane od poplava..

(Kurir.rs/Beta/Foto ilustracija: Profimedia)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...