VANREDNA SITUACIJA PROGLAŠENA U RUMI: Odluka stupila na snagu u 13 časova
Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

pogoršana epidemiološka situacija

VANREDNA SITUACIJA PROGLAŠENA U RUMI: Odluka stupila na snagu u 13 časova

Srbija -

Zbog pogoršane epidemiološke situacije, Štab za vanredne situacije u Rumi doneo je danas odluku o uvođenju vanredne situacije u toj opštini, a ta odluka stupila je na snagu u 13.00 časova, navedeno je na zvaničnom sajtu te opštine.

Na teritoriji opštine Ruma, od početka epidemije, registrovano je 56 osoba zaraženih virusom korona, a danas su donete nove preventivne mere kojima se zabranjuju proslave, manifestacije, treninzi u zatvorenom prostoru, kao i sve zabave gde se okuplja više od 10 osoba.

Predsednik te opštine Slađan Mančić poručio je građanima nakon uvođenja vanredne situacije da moraju biti odgovorni.

"Ljudi vodite računa o sebi i o drugima, zdravlje nam je najpreče. Virus nije šala, više to nije nešto što se dešava tamo negde, naprotiv. Verujem da nema gotovo nijednog stanovnika naše opštine, a da ne poznaje nekog ko je zaražen", naveo je Mančić.

Ističe da će se sa virusom izboriti samo ako budu odgovorni, disciplinovani, ako nose zaštitnu opremu, izbegavaju masovna okupljanja, proslave.

"Kada sve prođe, biće mesta i za slavlja, sve se može nadoknaditi, samo ne izgubljeni ljudski život", poručio je Mančić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track