MINISTAR VULIN: Vučića napadaju jer neće da prizna Kosovo
Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

reagovanje Ministra odbrane

MINISTAR VULIN: Vučića napadaju jer neće da prizna Kosovo

Politika -

BEOGRAD - Ministar odbrane Aleksandar Vulin ocenio je danas da se o Srbiji kao o podeljenoj zemlji piše zato što je Srbija koju vodi predsednik Aleksandar Vučić uspešna i samostalna i zato što on nije i neće da prizna tzv. Kosovo.

Vulin u saopštenju navodi da se pojedini strani i domaći mediji utrkuju ko će Srbiju glasnije napasti.

"Već nedeljama se mediji utrkuju ko će Srbiju glasnije napasti, luksemburški N1, nemački DW, mediji u Hrvatskoj, Crnoj Gori, Prištini. Sa njima iste uvrede i napade ponavljaju i mediji u tajkunskom vlasništvu u Srbiji i svi govore da je Srbija 'duboko podeljeno društvo'", rekao je Vulin.

Naveo je da je Vučić pobedio na izborima i osvojio 60 odsto glasova, da je u Severnoj Makedoniji SDSM pobedio sa jednim procentom razlike, a u Hrvatskoj HDZ sa 37,26 odsto, te dodao da Severna Makedonija i Hrvatska po izveštavanju istih medija nisu podeljena društva.

Kako je rekao, suditi o stanju u Srbiji na osnovu divljanja siledžija na ulicama Beograda bilo bi kao kada bi o Hrvatskoj sudili prema ustaškim parolama navijača Dinama ili Hajduka i njihovim tučama sa policijom.

"O Srbiji se piše kao o podeljenoj zemlji zato što je Srbija koju vodi Vučić uspešna i samostalna i zato što Vučić nije i neće da prizna tzv. Kosovo. Uspešna i slobodna Srbija je Vučićev greh koji mu neće oprostiti", zaključio je Vulin.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track