CELA POŽEGA PREPRIČAVA ŠTA JE BILO ISPRED AMBULANTE: Doktorka odmah suspendovana ali OBRT! Požežani ustali da je brane
Foto: Facebook Printscreen

posle fotografija na društvenim mrežama

CELA POŽEGA PREPRIČAVA ŠTA JE BILO ISPRED AMBULANTE: Doktorka odmah suspendovana ali OBRT! Požežani ustali da je brane

Srbija -

BEOGRAD/POŽEGA - Na društvenoj mreži Fejsbuk osvanule su fotografije snimljene ispred Doma zdravlja u Požegi.

Na njima se vidi lekarka koja na samom ulazu u kovid ambulantu pregleda pacijente i vrši trijažu. Po hladnjikavom i kišnom danu i stariji pacijenti morali su da podignu majice i budu pregledani naočigled svih ostalih ljudi koji čekaju u redu.

- Covid ambulanta Požega... Prvo čekate četiri do pet sati na kiši naravno, a kad dođete na pregled on se obavlja na terasi bez paravana i bilo čega... Ne treba da se drži distanca. SRAMOTA - napisala je jedna Požežanka koja je podelila fotografije.

foto: Fcaebook

Odmah su reagovali iz Doma zdravlja i izvinili se pacijentima na neprijatnosti.

Doktorka koja je pregledala pacijente suspendovana je i protiv nje je pokrenut disciplinski postupak, saopštili su iz Doma zdravlja u Požegi.

- Zbog propusta u radu i izlaganja pacijenata nedoličnom položaju prilikom pregleda na mestu koje nije određeno za to, u blizini COVID ambulante, dr M.Đ. suspendovana je do okončanja disciplinskog postupka.

- Dom zdravlja Požega izvinjava se pacijentima koji su juče bili na pregledu i ujedno obaveštava građane Opštine Požega da će od ponedeljka, 20.07.2020, Služba fizikalne medicine i rehabilitacije nastaviti sa terapijskim procedurama u OŠ „Petar Leković“. U maloj sali škole za niže razrede u blizini crkve, uz pomoć lokalne samouprave, obezbedili smo optimalne uslove za pružanje svih usluga iz oblasti fizikalne medicine.

foto: Facebook Printscreen

- Ovo je zbog toga što u ovom trenutku, na odeljenjima za fizikalnu medicinu i u banjama, pacijenti su uskraćeni za terapijske procedure zbog aktuelne epidemiološke situacije. Kao i do sada, pacijenti će se javiti na pregled kod fizijatra u Dom zdravlja, a terapiju će dobiti na potpuno adekvatnoj i osposobljenoj lokaciji - saopštio je kolektiv Doma zdravlja Požega.

Međutim, tu priči nije kraj jer se ispostavilo da Požežani uopšte nisu ljuti na doktorku već na činjenicu da je pregled obavljan na taj način i na tako vidnom mestu. Mnogi su odmah ustali u njenu odbranu i to komentarima na društvenim mrežama.

(Kurir.rs/Facebook)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track