Najnovije vesti

BRAKOVI S JUGA NEKAD SU BILI STAMENI: Sve više rastanaka, sve manje venčanja ali ovo mesto je izuzetak! Tu razvoda nema
Foto: AP

neće da se vezuju

BRAKOVI S JUGA NEKAD SU BILI STAMENI: Sve više rastanaka, sve manje venčanja ali ovo mesto je izuzetak! Tu razvoda nema

Srbija

Kada je reč o razvodima, prosečna starost muža je 44,2 godine, a za žene 40,6 godina

NIŠ - U gradovima na jugu Srbije više parova se razvodi nego što ima onih koji su se venčali u odnosu na ranije godine, pokazuju najnoviji podaci Republičkog zavoda za statistiku (RZS).

Prema podacima RZS, na jugu Srbije je u 2019. godini sklopljeno oko 750 manje brakova u odnosu na 2015. godinu.

S druge strane, u ovom delu zemlje više je razvoda - u 2019. razvelo se oko 500 supružnika više u odnosu na 2018. i oko 700 više nego 2015. godine, pišu Južne vesti.

Jedino mesto na jugu u kojem nije bilo razvoda u prošloj godini je Crna Trava u kojoj je, pak, tek samo jedan par ušao u bračne vode u tom periodu.

Zavidnu prednost brakovi imaju u Preševu gde se 14 puta više parova venčalo nego što je onih koji su se rastali, kao i u Bujanovcu gde se sedam puta više venčavalo, nego razvodilo u 2019. godini. I u Vranju je mnogo više onih koji sklapaju brak, u odnosu na broj razvoda.

S druge strane, najmanju razliku u broju razvoda i sklopljenih brakova na jugu imaju Svrljig i Babušnica.

U Svrljigu su se venčala 33 para i razvelo njih 20, dok je u Babušnici bilo 26 onih koji su "ušli u bračne vode", a 17 parova koji su iz tih voda "isplovili".

U Nišu se prošle godine venčalo 1.408 parova, a bilo je 436 razvoda, a u Leskovcu se na večnu ljubav zaklelo 555 parova, dok je 181 potpisao brakorazvodnu parnicu, što je skoro duplo više u odnosu na dve godine ranije.

U Pirotu se prošle godine razvelo 109 parova, dok je 259 njih stalo na ludi kamen, a u Prokuplju je bilo 197 sklopljenih brakova, a 52 razvoda.

Statistika pokazuje da muškarci i žene sve kasnije ulaze u brak, ali se kasnije i razvode. Prosečna starost pri zaključenju braka za mladoženje iznosi 34,5 godina, a za neveste 31,3 godine.

Kada je reč o razvodima, prosečna starost muža je 44,2 godine, a za žene 40,6 godina.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...