GLEDALAC NEOČEKIVANIM PITANJEM IZNERVIRAO DOKTORKU Sam sebi odredio terapiju protiv korone! Kisić: Zašto to radite?!
Foto: Printscreen/Pink TV

ne veruje šta čuje

GLEDALAC NEOČEKIVANIM PITANJEM IZNERVIRAO DOKTORKU Sam sebi odredio terapiju protiv korone! Kisić: Zašto to radite?!

Društvo -

Dr Darija Kisić Tepavčević se suočila sa prilično neočekivanim pitanjem gledaoca

Zamenica direktora Instituta Batuta, epidemilog Darija Kisić Tepavčević odgovarala je na mnogobrojna pitanja gledalaca u toku jutarnjeg programa.

Jedan od gledalaca se zapitao da li je mogao "na nogama" da preleži korona virus. On je otkrio da je sam pio terapiju, odnosno uzimao hemomicin i aspirin, a to je posebno iziritiralo doktorku Dariju.

- Da li je moguće da sam preležao koronu bez ikakvih simptoma? Uzimao sam hemomicin i aspirin i sve je bilo u redu - pitao je gledalac, a dr Darija oštro odgovorila.

- Zašto je ta osoba uzimala hemomicin i aspirin? Dakle, ne pričamo o potpuno asimptomatskom slučaju. Antibiotike ne bi trebalo nikada uzimati na svoju ruku, ni slučajno, a posebno ne 'preventivno'. Postoje indikacije, ali i kontraindikacije za lekove, lekar procenjuje da li bi ih trebalo piti, ni slučajno ih ne uzimajte na svoju ruku - rekla je epidemiolog.

Osim toga, Darija se osvrnula i na prvi deo pitanja koji se odnosi na asimptomatske slučajeve - ljude koji preleže koronu, a nemaju nikakav znak bolesti Covid-19.

- A da li je moguće da je neko preležao koronu bez ikakvih simptoma, da, moguće je - rekla je ona.

(Kurir.rs/Prva.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track