MARATON ZA PAVLOVE KORAKE: Oni će trčati i voziti 7,5 sati da pomognu ovom dečaku, priključite se i vi
Foto: Privatna Arhiva

humanitarna akcija

MARATON ZA PAVLOVE KORAKE: Oni će trčati i voziti 7,5 sati da pomognu ovom dečaku, priključite se i vi

Srbija -

Loznički ultramaratonac Aleksandar Kikanović i valjevski biciklista Nikola Tomić udružili su se u humantiranoj akciji sa željom da pomognu sedmogodišnjem Pavlu Tasiću.

Dečaku je potrebna velika suma novca za operaciju u inostranstvu, a ovi humani mladići rešili su da učine koliko mogu. Kikanović sutra, u pet ujutru, na do put Valjeva dugačak 75 kilometara kreće od Crkve Vaznesenja Gospodnjeg na Lagatoru, a pratiće ga biciklista, njegov prezimenjak Zlatko. U Osečini će ih sačekati Tomić sa još nekoliko prijatelja biciklista odatle će zajedno nastaviti ka Valjevu.

foto: Privatna Arhiva

- Malom Pavlu treba znatna suma novca, a mi smo rešili da na svoj način pokušamo da afirmišemo što više ljudi da se uključe i pomognu ko koliko može. Kad stignemo na cilj bićemo u kafeu ‘’Bajs’’ i sav novac koji u nedelju prikupimo ići će za lečenje Pavla Tasića. Ovo radimo da bi što pre prikupili potreban novac i pomogli njegovu borbu za korak u budućnost. Inače, do Valjeva će mi trebati nekih sedam i po sati, a trčaću i ako bude padala kiša. Cilj je jasan, pomoći detetu - kaže Kikanović.

foto: Privatna Arhiva

Pavle je jedno od dece kojima pomaže Humanitarna fondacija ‘’Budi human’’ – Aleksandar Šapić na čijoj stranici piše da se dečak bori sa cerebralnom paralizom i ‘’iščekuje dan kada će sredstva za njegovu operaciju biti skupljena’’. Kako je navedeno, operacija bi bila obavljena u medicinskom centru St. Louis

Children’s Hospital u SAD, a zbog nedostataka sredstava odložena je već dva puta. Za operaciju i dvomesečnu rehabilitaciju na klinici potrebno je, piše na sajtu ‘’Budi human’’, 80.000 dolara, a roditelji su uspeli da prikupe trećinu novca.

Inače, Kikanović i Tomić su tandem koji je pokušao ove godine da stigne od Loznice do Moskve, ali su dvadesetak kilometara od belorusko-ruske granice, posle oko 1.900 pretrčanih, odnosno na biciklu pređenih, kilometara, morali da osustanu zbog pandmeije kovida-19.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track