GRADONAČELNIK KRALJEVA U OSNOVNOJ ŠKOLI U SELU SAMAILA: Prvacima poželeo srećan početak školske godine
Foto: Grad Kraljevo

razgovarao i sa drugim đacima

GRADONAČELNIK KRALJEVA U OSNOVNOJ ŠKOLI U SELU SAMAILA: Prvacima poželeo srećan početak školske godine

Srbija -

Dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva, zajedno sa rukovodiocem Školske uprave Bojanom Marinković i direktorom škole Milanom Genčevićem, obišao je danas Osnovnu školu „Petar Nikolić“ u selu Samaila i poželeo uspešno školovanje za 28 mališana koji su pošli u prvi razred, ali je razgovarao i sa drugim đacima koji pohađaju ovu školu.

foto: Grad Kraljevo

Prema rečima gradonačelnika, grad je obezbedio sredstva kako bi škola mogla da obnovi školski inventar, rekonstruiše zgradu u kojoj nastavu pohađaju deca od prvog do trećeg razreda, da izgradi parking, ali i da obezbedi stolariju u izdvojenim odeljenjima u Bukovici i Lascu.

- Sada smo razgovarali i o daljim ulaganjima kako bismo uspeli da ovu školu obnovimo, rekonstruišemo i da u svim seoskim sredinama učenici imaju iste uslove za školovanje, kao i u centru grada, izjavio je Terzić, pa poručio da će grad Kraljevo ponovo obezbediti prevoz za sve učenike osnovnih škola na njegovoj teritoriji.

foto: Grad Kraljevo

Kako je istakao, Grad će se truditi da obezbedi novac kako bi, u saradnji sa Školskom upravom, bila uspešno organizovana nastava i sprovedene sve epidemiološke mere u skladu sa preporukama Kriznog štaba i Štaba za vanredne situacije.

Direktor Osnovne škole „Petar Nikolić“ Milan Genčević je naglasio da su svi učenici, roditelji i nastavnici upoznati sa kućnim redom, kao i da su obezbeđene dezinfekcione barijere, maske i dezinfekciona sredstva.

foto: Grad Kraljevo

Prema rečima direktora, grad Kraljevo je u rekonstrukciju fasade na starom školskom objektu uložio sredstva u visini od 720.000 dinara, od kojih je jedan deo usmeren na kupovinu 250 kvadrata laminata za pet učionica, a za zamenu stolarije u školi u Lascu utrošeno je 550.000 dinara.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja finansiralo je kupovinu novog nameštaja, stolarije i računarske opreme.

Rukovodilac Školske uprave Bojana Marinković podsetila je da, kao i proteklih godina, Školska uprava u saradnji sa gradom Kraljevom, tradicionalno obilazi osnovne škole kako bi poželeli dobrodošlicu prvacima.

Kako je istakla, Osnovna škola „Petar Nikolić“ u Samailima, koju pohađa ukupno 218 učenika, zajedno sa izdvojenim školskim mestima u Lascu, Mrsaću i Bukovici, primer je dobre škole koja niže uspehe.

foto: Grad Kraljevo

- Ovo je jedna od osnovnih škola koja je uključena u projekat jednosmenskog rada, ali ova škola radi sa decom i posle nastave kroz različite aktivnosti kao što su zdravstveno i fizičko vaspitanje, snalaženje u prirodi, podrška učenicima u učenju, sve za dobrobit učenika kako bi svoje slobodno vreme posle nastave proveli kvalitetno i proširili svoje znanje, pojasnila je Bojana Marinković, pa istakla da je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja obezbedilo dovoljan broj vizira za sve one učenike koji iz zdravstvenih razloga ne mogu da koriste maske.

U ime Školske uprave, Bojana Marinković poželela je srećnu i uspešnu novu školsku godinu svim učenicima na teritoriji grada Kraljeva.

Kurir.rs, J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track