POKOJNI ĐODA DOBIO MURAL U RODNOM SELU KOD TRSTENIKA: Bio je nastavnik a sa ovim poznatim glumcem drugovao je kao mali
Foto: RTS Printscreen

mali čovečuljak velikog srca

POKOJNI ĐODA DOBIO MURAL U RODNOM SELU KOD TRSTENIKA: Bio je nastavnik a sa ovim poznatim glumcem drugovao je kao mali

Srbija -

Vratio se naš Đoda, a bio je upravo to, bio je naš čovek iz naroda i meštani su ga stvarno puno voleli, kaže autor murala

BEOGRAD/MEDVEĐA - Nešto više od pola godine nakon smrti naturščika Miroljuba Trošića, nastavnika u nekoliko škola Raškog okruga, koji se proslavio ulogom Đode u poznatoj seriji na javnom servisu, u rodnoj Medveđi kod Trstenika, osvanuo je nedavno mural sa njegovim likom.

Nije ovo mural koji je posvećen samo Miroljubu Trošiću Đodi, nego i jedan svojevrstan omaž svim običnim, skromnim, a opet velikim ljudima iz moravskih sela.

„Reakcije su krajnje pozitivne. Bilo je jeko toplih komentara. Uglavnom ljudi kažu, vratio se naš Đoda, a bio je upravo to, bio je naš čovek iz naroda i meštani su ga stvarno puno voleli", rekao je mr Danilo Vuković, autor murala za RTS.

foto: RTS Printscreen

Visok čak tri metra i širok dva metra, mural može da vidi svaki putnik koji se uputi starom deonicom Kruševac - Trstenik.

Ideja o izradi murala potekla je od glumca i reditelja i Đodinog komšije, Radoša Bajića.

"Mali čovečuljak velikog srca, moj školski drug sa kojim sam odrastao i terao detinjstvo. Ovde zajedno smo se kupali na našoj Moravi, zajedno smo krali mlade voćke u ovim vinogradima iznad moje kuće, znači on je zbilja otišao u nezaborav", kaže Radoš Bajić, glumac i reditelj.

foto: RTS Printscreen

"Petlovac je inače jedno selo, objedinjeno u Kukljinu, Radašinov eksterijer kuće, gde je prelepa Morava, skela, vodenica. Milašinovo dvorište ovde u Medveđi, takođe je jedno lepo domaćinsko dvorište, Dragojlovo u Bogdanju, Žotino u Bogdanju, ali sve je to Petlovac", opisao je glumac iz Bogdanja Apostol Apostolović.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track