Najnovije vesti

OVO JE MOĆNI RENDŽER ŽARKO S TARE, POGLEDAJTE GA U AKCIJI: Spasao srndaća koji je upao u prazan bazen dubok 5 metara!
Foto: Rina

vidno izmoren i potpuno malaksao

OVO JE MOĆNI RENDŽER ŽARKO S TARE, POGLEDAJTE GA U AKCIJI: Spasao srndaća koji je upao u prazan bazen dubok 5 metara!

Srbija

BAJINA BAŠTA - Prilikom boravka na Tari nekoliko mladića i devojaka iz Beograda i Novog Sada tokom šetnje obalama Zaovinskog jezera naišlo je na srndaća zarobljenog u dubokom, praznom bazenu i odmah su obavestili nadležene rendzere koji su izašli na lice mesta.

„Pretpostavljamo da su srndaća napali psi lutalice i da je on u tako nezahvalnoj situaciji skočio u prazan bazen koji se nalazi ispred njega. Kad smo došli videli smo da je srndać bio vidno izmoren i potpuno malaksao. Spustio sam se merdevinama u bazen dubine oko pet metara i uz pomoć nekoliko mladića uspeli smo nesrećnu životinju da izvičemo napolje“, rekao je za RINU rendžer Žarko Đurić, koji je spasao srndaća.

foto: Rina

Uplašenu životinju smestili su u obližnju štalu, kako bi se malo oporavila.

„Reč je o mladom srndaću, tek su rogovi počeli da mu rastu. Vrlo brzo se oparavio i za samo nekoliko dana vratio se u prirodu“, rekao je Žarko.

Забава без граница!

Posted by Национални парк Тара - National Park Tara on Sunday, June 7, 2020

U tom području postoje tri velika bazaena, koja su se koristila za potrebe hidroelektrane, na dnu se nalazi dosta granja i pruća, tako je srndaća prvo spasilo čudo, a onda i sreća da naiđu turisti koji su pozvali nadležne.

Kurir.rs/RINA

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...