Najnovije vesti

UPOZNAJTE LEPOSAVU, POZIRA TURISTIMA U OVČAR BANJI I JEDE IZ RUKE: Ulazi u gepek, ukrala tabakeru, papuče i kupaći VIDEO
Foto: Rts Printscreen

ali pošto je toliko slatka sve joj nestašluke praštaju

UPOZNAJTE LEPOSAVU, POZIRA TURISTIMA U OVČAR BANJI I JEDE IZ RUKE: Ulazi u gepek, ukrala tabakeru, papuče i kupaći VIDEO

Srbija

Čim iz šume čuje Slavkov glas stiže na doručak ili večeru. U podnožju Kablara upoznali su se pre dva meseca

OVČAR BANJA - Leposava, mlada lija, zahvaljujući domaćinu Planinarskog doma u Ovčar Banji, postala je stalni gost. Rado se druži sa turistima, pozira na fotografijama, ali često ume ponešto i da ukrade.

Čim iz šume čuje Slavkov glas stiže na doručak ili večeru. Veruje mu i sve što joj ponudi pojede u slast. U podnožju Kablara upoznali su se pre dva meseca, objavio je RTS.

foto: Rts Printscreen

„Ja sam joj bacao hranu daleko, nije htela da priđe. Posle toga se pripitomila i jede mi iz ruke i pozira, naiđu turisti ona izađe tu, slika se. Sad je dobra i svako može da je hrani iz ruke“, navodi Slavko Maletić, domaćin u Planinarskom domu.

Znatiželjna Slavkova riđa drugarica svakog dana provede po nekoliko sati sa gostima Planinarskog doma. U početku je bila nepoverljiva, ali se sada u pravom smislu odomaćila.

foto: Rts Printscreen

Jedino podvije rep zbog domaćih životinja, ali je to samo na kratko obeshrabri. Leposava često svrati i kod komšija, koji joj nestašluke brzo oproste.

„Ulazi u gepek, penje se preko kola, ukrala tabakeru, krade meredov za pecanje, ja posle idem jurim za njom. Uđe u čamac i pokupi sitne ribice iz kofice i tako. Znači nema šta ne krade. Ja sam nalazio gostima ovde iz Doma ukrade papuče, ukrala kupaći“, kaže Milisav Drmanac iz Ovčar Banje.

U tu priču uverio se i naš snimatelj, jer je sunđer sa mikrofona, koji je Leposava za čas uzela, morao da traži po šumi.

(Kurir.rs/RTS/Silvija Pašajlić)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...