U VRBI KOD KRALJEVA ODRŽANE DRUGE SEOSKE SPORTSKE IGRE: Odmeravali snage u fudbalu, nadvlačenju konopca, obaranju ruku
Foto: J.S.

U VRBI KOD KRALJEVA ODRŽANE DRUGE SEOSKE SPORTSKE IGRE: Odmeravali snage u fudbalu, nadvlačenju konopca, obaranju ruku

Srbija -

U selu Vrba kod Kraljeva održane su druge po redu Seoske igre Sportskog saveza Srbije, čiji je organizator bio Sportski savez grada Kraljeva, a pod pokroviteljstvom grada Kraljeva, Sportskog saveza Srbije i Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

foto: J.S.

Ovu manifestaciju svečano je otvorio gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić, koji je istakao značaj ovakve manifestacije za naš grad, a pored njega otvaranju su prisustvovali i predsednik Sportskog saveza Kraljeva Miloš Simović, Nikola Radević zamenik gradonačelnika za omladinu i sport, Ivan Bunardžić – član gradskog veća zadužen za sport, kao i Marina Jovičić, PR Sportskog saveza Srbije.

foto: J.S.

Nedeljno jutro u Vrbi počelo je odmeravanjem snaga u fudbalu, a zatim se prešlo na nadvlačenje konopca, štapa, obaranje ruku, rvanju. Takmičari su se osim poznatih sportskih disciplina poput malog fudbala i odbojke, nadmetali u disciplinama koje su nekada davno u našem narodu bile veoma popularne.

foto: J.S.

Na ovoj manifestaciji učestvovale su četiri ekipe, a plasman na kraju dana bio je treće mesto za ekipu Vrbe, drugo mesto za ekipu Ribnice, dok je prvo mesto baš kao i prošle godine pripalo ekipi sela Miločaj, koja će Kraljevo predstavljati na velikom finalu Seoskih Igara koje će se održati od 25. do 27. septembra u Vrnjačkoj Banji, i probati da prošlogodišnju vicešampionsku titulu ovaj put zameni šampionskom.

foto: J.S.

Predsednik Sportskog saveza Kraljeva Miloš Simović istakao je da je veoma zadovoljan što se, uprkos nezavidnoj situaciji u kojoj se nalazi sport zbog pandemije virusa Kovid-19, Sportski savez Kraljeva uspeo da organizuje ovo takmičenje, vodeći računa o svim preventivnim merama i o takmičarima.

- Ovo je potvrda dobre saradnje Sportskog saveza Kraljeva sa Sportskim savezom Srbije, sa gradom Kraljevom i na ovaj način mi pokazujemo naše čvrste veze, kao i čvrstu i uspešnu saradnju već drugu godinu za redom, kazao je Simović.

Republičko takmičenje, kao što je već pomenuto, održaće se sledećeg vikenda, a očekuje se da upravo ekipa sela Miločaj bude jedan od favorita za osvajanje ovog takmičenja, za čijeg će pobednika Sportski savez Srbije obezbediti potpuno novi rukometni teren.

(Kurir.rs / J.S. / Foto: J.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track