411 ĐAKA NE MOŽE DA DOČEKA KRAJ RADOVA: Nastava fizičkog u Žiči uskoro u najmodernijoj fiskulturnoj sali
Foto: Kurir/J. S.

kraljevo

411 ĐAKA NE MOŽE DA DOČEKA KRAJ RADOVA: Nastava fizičkog u Žiči uskoro u najmodernijoj fiskulturnoj sali

Srbija -

Završni radovi na izgradnji fiskulturne sale Osnovne škole „Živan Maričić“ u Žiči su pri kraju, tako da bi ova školska ustanova, za dvadesetak dana, trebalo da dobije najmoderniju salu u kojoj će 411 učenika ove škole imati najbolje uslove za bavljenje sportskim aktivnostima.

- Učenici su sami ofarbali ogradu oko školskog dvorišta, veoma su dobri đaci, aktivni u svim školskim i vanškolskim aktivnostima. Mislim da takva deca zaslužuju da imaju fiskulturnu salu. Osim dece iz ove osnovne škole, i meštani Žiče će imati priliku da je koriste, kaže dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva, i dodaje da je prilikom izlaganja ekspozea za novi četvorogodišnji mandat izvršne vlasti u gradu Kraljevu istakao da treba nastaviti ovakve aktivnosti.

- Neophodno je da izgradimo fiskulturne sale i u drugim osnovnim školama na teritoriji Kraljeva. Osnovna škola „Dimitrije Tucović“ je jedina osnovna škola koja nema fiskulturnu salu u gradskom jezgru, ali treba misliti i o deci u gružanskom kraju, jer u celom području preko Kamidžorskog mosta nemamo fiskulturne sale, ali ona ne postoji ni na Beranovcu, ističe dr Terzić.

foto: Kurir/J. S.

Izgradnja fiskulturne sale u Osnovnoj školi „Živan Maričić" u Žiči, bruto površine 855 m2, neto 783 m2, realizuje se u okviru projekta izgradnje i rekonstrukcije 24 sportska objekta u gradovima u Srbiji, preko Ministarstva sporta i omladine Republike Srbije.

Vrednost ugovorenih radova, koji se finansiraju iz sredstava Delegacije EU, jeste oko 426.000 evra, odnosno oko 50.000.000 dinara.

Kurir.rs/ J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track