LOZNICA: Sportska hala dobila novu rasvetu posle 36 godina
Foto: Kurir/ T.Ilić

Posle tri i po decenije u hali ’’Lagator’’

LOZNICA: Sportska hala dobila novu rasvetu posle 36 godina

Srbija -

LOZNICA - U sportskoj hali lozničkog ’’Lagatora’’ u toku je postavljanje nove led rasvete, a kada u narednih mesec dana posao bude gotov, biće kompletirana modernizacija ovog sportskog objekta započeta pre nekoliko godina.

Investiciju vrednu šest miliona dinara finansira gradski budžet, a osim hale novu rasvetu dobiće još neki delovi ovoga zdanja.

Prema rečima Dejana Dimitrijevića, direktora Ustanove za fizičku kulturu ’’Lagator’’, rasveta se menja posle 36 godina, a novo osvetljenje doprineće ne samo smanjenju troškova potrošnje električne enrgije i energetskoj efikasnosti objekta već i stvaranju uslova da ustanova može konkurisati za domaćinstvo međunarodnim utakmicama.

foto: Kurir/ T.Ilić

- Sa novom rasvetom postajemo jedna od nekoliko sportskih hala u Srbiji koja ima svu sertifikovanu opremu. Poslednjih godina u našem objektu su renovirane svlačionice, pretprošle jeseni u hali je postavljen nov parket, nabavljeni su profesionalni koševi, koji imaju FIBA sertifikat kao i profesionalni rukometni golovi, a prošle jeseni je završena rekonstrukcija i zamena svih 1.800 stolica na obe tribine, tako da ’’Lagator’’ ispunjava uslove za odigravanje međunarodnih utakmica svih dvoranskih sportova. Stiže nam i profesionalni bokserski ring u roku od mesec dana tako da su stvoreni vrhunski uslovi za bavljenje sportom i odigravanje sportskih manifestacija najvišeg ranga – kaže on.

foto: Kurir/ T.Ilić

Loznica je grad sporta, u ovogodišnjem gradskom budžetu planirana izdvajanja za sportske klubove bila su 60 miliona dinara, nikad veća, a oni koji se bave dvoranskih sportovima ne plaćaju termine za treninge i utakmice. Grad finansira 75 sportskih klubova, a od 2012. se nijedan loznički sportski klub nije ugasio.

Kurir.rs/ T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track