MOŽE MNOGO DA KOŠTA CELU SRBIJU: Novozaraženi Lozničani ne žele da otkriju lekarima s kim su sve bili u kontaktu iz okruženja?
Foto: T. Ilić

upozorenje

MOŽE MNOGO DA KOŠTA CELU SRBIJU: Novozaraženi Lozničani ne žele da otkriju lekarima s kim su sve bili u kontaktu iz okruženja?

Srbija -

U Loznici se beleži porast broja novozaraženih koronom i to naročito u prvim danima novembra.

Veći je broj i lekarskih pregleda i pacijenata koji su zadržani na stacionarnom lečenju, saopšteno je na današnjoj sednici Gradskog štaba za vanredne situacije u Loznici na kojoj su trenutno stanje sa kovidom-19 predstavili direktori Opšte bolnice, Doma zdravlja "Dr Milenko Marin" i načelnik policije uz ocenu da se kapaciteti zdravstvenih ustanova prilagođavaju potrebama.

Rečeno je i da broj novozaraženih prati "nerealno mala cifra prijavljenih kontakata sa drugim osobama".

U prvih četiri-pet novembarskih dana od 107 zaraženih dobijena je informacija da su imali samo 129 kontakata sa drugim licima "što verovatno ne odgovara realnosti".

Gradski štab pozvao je menadžment lozničke bolnice i Doma zdravlja da apelom javnosti doprinesu boljem shvatanju značaja blagovremenog prijavljivanja kontakata obolelih sa okruženjem. Kako je naglašeno, neophodno je svakodnevno i primereno situaciji podsticati javnost na poštovanje propisanih mera, jer samo tako se može zaštiti zdravlje i doprineti održivosti sistema zdravstva.

Komunalna milicija i inspekcija kontrolisaće rad ugostiteljskih objekata i sva druga mesta u gradu gde se moraju poštovati propisane mere u vreme epidemije, saopštio je Štab.

Inače, Loznica trenutno ima više od 210 obolelih od korone.

(Kurir.rs/T.Ilić/Foto:T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track