Mirović čestitao stogodišnjicu osnivanja Instituta za javno zdravlje Vojvodine
Foto: Pokrajinska vlada

Mirović čestitao stogodišnjicu osnivanja Instituta za javno zdravlje Vojvodine

Srbija -

„Svim zaposlenima i upravi čestitam ovaj veliki i značajan jubilej, koji su obeležile decenije postojanja, unapređivanje javnog zdravlja i postignuti rezultati u stručnim i naučnim dostignućima. Institut je opravdao poverenje i u godini u kojoj se naša zemlja našla pred velikim izazovom – epidemijom virusa kovid 19, kada je dao ogroman doprinos borbi protiv pošasti 21.veka. Stoga će i u godinama pred nama zdravstveni sistem Vojvodine biti naš prioritet“, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Institut za javno zdravlje Vojvodine je zdravstvena, naučna i nastavna ustanova, koja je stekla iskustvo i ugled pružajući preventivne zdravstvene usluge građanima, promovisala zdravlje stanovništva, obrazovala studente u oblasti preventivnih grana medicine i postizala značajne naučne rezultate, čime se svrstala u red priznatih zdravstvenih ustanova i van granica naše zemlje.

Početak rada današnjeg Instituta bilo je osnivanje Stalne bakteriološke stanice u Novom Sadu 1920. godine, a osnivanjem Medicinskog fakulteta 1960. godine bio je nastavna baza toj ustanovi.

Institut za javno zdravlje Vojvodine ima preko 250 zaposlenih, od kojih je 21 doktor nauka, 11 magistara nauka, 44 specijaliste preventivnih grana medicine, 25 zdravstvenih saradnika i nemedicinskih radnika visoke stručne spreme i užih specijalnosti, koji zajedno sa ostalim zaposlenima različitih kvalifikacija doprinose postizanju ciljeva i rezultata ove ustanove.

Pokrajinska Vlada

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track