BURNA NOĆ U NOVOM SADU: Sve više hospitalizovanih zbog korone
Foto: EPA/RONALD WITTEK

kc vojvodine

BURNA NOĆ U NOVOM SADU: Sve više hospitalizovanih zbog korone

Srbija -

U Kliničkоm cеntru Vојvоdinе i dalje raste broj hospitalizovanih. Trеnutnо sе lеči 432 pаciјenta kоd kојih је pоtvrđеnо dа su оbоlеli оd virusа COVID – 19. Оd tоgа, kod 27 pacijenata s obzirom na njihovo trenutno zdravstveno stanje, lеčеnjе zаhtеvа primеnu invazivne mеhаničkе vеntilаciје. U Vojnoj bolnici u Petrovaradinu trenutno se leči 32 pacijenta kоd kојih је pоtvrđеnо dа su оbоlеli оd virusа COVID – 19.

Na Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici trenutno je hospitalizovano 97 , od kojih je 10 na respiratoru.

-Napominjemo, da se kod velikog broja ostalih hospitalizovanih pacijenata koji su оbоlеli оd virusа COVID – 19, a s obzirom na težinu kliničke slike uz ostalu neophodnu terapiju primenjuje i intenzivna kiseonička potpora - objašnjavaju u KCV.

Privremena bolnica na Novosadskom sajmu trebalo bi da počne da radi od danas, sa bolničkim kapacitetom hale 1.352 kreveta.

-U cilјu sprečavanja širenja i oboljevanja od COVID-19 virusne infekcije, apelujemo na građane da je obavezno pridražavanje svih preventivnih zaštitnih mera, što podrazumeva nošenje zaštitinih maski, održavanje odgovarajuće distance između osoba, redovno pranje i dezinfekcija ruku, kao izbegavanje okupljanja stanovništva u većem broju u zatvorenom prostoru - kažu u KCV.

U Vojvodini i dalje rast obolelih

Institut za javno zdravlje Vojvodine i dalje ocenjuje epidemiološku situaciju u AP Vojvodini kao vanrednu, sa daljom tendencijom pogoršanja.

-Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 1873 nova slučaja. U svim opštinama i dalje se registruju visoki nivoi obolevanja. Po broju novih slučajeva najveći broj je registrovan u Novom Sadu, 537. Situacija je kritična u Pančevu, Zrenjaninu, Kikindi, Somboru, Subotici i Sremskoj Mitrovici. U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 33.498. Institut procenjuje da je taj broj daleko veći. Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 10.502, potom sledi Pančevo sa više od 3400, Zrenjanin sa više od 2100, Subotica više od 1800 i potom Kikinda i Bačka Palanka sa više od 1000 registrovanih aktivnih slučajeva - saopštio je Institut za javno zdravlje Vojvodine.

Kurir/S. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track