NS SAJAM PONOVO POSTAJE KOVID BOLNICA Gojković: Procedura pokrenuta, treba 48 sati da se pripremi za prijem
Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Pokrajinski sekretar za zdravstvo

NS SAJAM PONOVO POSTAJE KOVID BOLNICA Gojković: Procedura pokrenuta, treba 48 sati da se pripremi za prijem

Srbija -

BEOGRAD - Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković najavio je da će danas pokrenuti proceduru da se Novosadski sajam pretvori u privremenu kovid bolnicu.

On nije precizirao kada će početi prijem pacijenata u ovoj bolnici, navodeći da su pokrenuli proces koji traje 48 sati kako bi se privremena bolnica na sajmu sredila. On kaže da su sadašnji bolnički kapaciteti preopterećeni.

"Svaki dan dolaze novi pacijenti i mi ćemo od danas aktivirati Novosadski sajam. Krenućemo u proceduru koja će zahtevati oko 48 sti da ga pripremimo. Ne želimo da dozvolimo da ijedan građanin ostane bez pomoći, ali i to ima svoje granice", naveo je Gojković za TV Prvu.

Podsetimo, u novosadskim bolnicama se trenutno leči gotovo 540 pacijenata što je apsulutni rekord i za 200 pacijenta više nego u vrhuncu epidemijskog talasa u julu. U KCV-u je 11 klinika pretvoreno u kovid bolnice, a uz njih radi i Vojna bolnica, kao i deo Instituta za plućne bolesti.

Novosadski sajam se proletos koristio za prijem pacijenta lakše obolelih od Covida19, a tokom julskog talasa nije bilo potrebe da se pacijenti tu smeštaju.

Poslednjih nedelja, pokrajinski i gradski čelnici su navodili da će se Novosadski sajam aktivirati u roku od 48 sati ukoliko to bude potrebno, mada su uvek govorili i da je pitanje da li će biti dovoljno medicinskog i drugog osoblja za rad sa pacijentima u privremenoj bolnici jer su već opterećeni u redovnim bolnicama, a veliki broj zaposlenih je ili na bolovanju ili karantinu zbog Covida19.

(Kurir.rs/Radio 021/TV Prva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track