VLADA IZDVOJILA 137 MILIONA DINARA: U toku završni radovi na izgradnji nove zgrade Zavoda za javno zdravlje u Kraljevu
Foto: J. S.

NA 2.000 KVADRATA

VLADA IZDVOJILA 137 MILIONA DINARA: U toku završni radovi na izgradnji nove zgrade Zavoda za javno zdravlje u Kraljevu

Srbija -

Završni radovi na izgradnji nove zgrade Zavoda za javno zdravlje u Kraljevu, čija je površina oko 2.000 kvadrata su u toku, a Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije u ovu svrhu izdvojila je 137 miliona dinara.

Prema rečima dr Aleksandra Macana, direktora kraljevačkog Zavoda za javno zdravlje, osim zgrade namenjene radnicima ove ugledne ustanove i ambulante za građane naselja Higijenski zavod, ovaj objekat imaće i magacinski prostor, kao i hladnu komoru.

"Iako kompletno preseljenje očekujemo do kraja juna sledeće godine, delovi nove zgrade biće stavljeni u funkciju veoma brzo, jer je u najavi dolazak PCR laboratorije i najsavremenija tehnologija biće istalirana ovde i biti u operativnoj upotrebi. Na dnevnom nivou moći ćemo da obradimo 400 uzoraka, ne samo kovid virusa, već i druge vrste analiza virusa i bakterija", kaže dr Macan.

Macan ističe da će se u ovoj zgradi skladištiti i vakcina protiv korona virusa, odakle će moći da bude distribuirana u nekoliko okruga u Srbiji.

Kurir.rs/J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track