Za prva tri dana Sabora 216 saobraćajnih prekršaja

Guča

Za prva tri dana Sabora 216 saobraćajnih prekršaja

Srbija -
Od ukupnog broja prekršaja, 63 su bili vožnja pod dejstvom alkohola, zbog čega je 14 vozača zadržano na trežnjenju jer su imali više od 1,2 promila alkohola u krvi

GUČA - Na prilaznim putevima za Guču prva tri dana Sabora zabeleženo je 216 saobraćajnih prekršaja, rečeno je danas na konferenciji za novinare saborskog odbora.

Od ukupnog broja prekršaja, 63 su bili vožnja pod dejstvom alkohola, zbog čega je 14 vozača zadržano na trežnjenju jer su imali više od 1,2 promila alkohola u krvi.

Prema rečima načelnika doma zdravlja u Guči Duška Šuluburića, pored Olimpijskih igara u Londonu, Egzita u Novom Sadu i evropskog prvenstva u fudbalu, ovu manifestaciju prate predstavnici Svetske zdravstvene organizacije kao mesto sa najvećim brojem posetilaca.

"Za prva tri dana Sabora, izvršeno je 517 pregleda, a od toga samo 43 je bilo usko vezano za posetioce", kazao je Šuluburić i istakao da će dom zdravlja dobiti jedno vozilo hitne pomoći u vidu donacije firme "Auto Čačak".

Policijska uprava Čačak će u narednim danima pojačati saobraćajnu kontrolu, ali i aktivnosti u cilju očuvanja lične bezbednosti svih saboraša.

Zvuke trube je prva tri dana Sabora čulo oko 50.000 posetilaca, a prema rečima direktora Centra za kulturu i sport Adama Tadića, najbolji deo Sabora tek predstoji.

Večeras će na Velikoj pozornici biti održano međunarodno takmičenje trubačkih orkestara, a nakon toga koncert Dejana Petrovića i Big Benda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track