OBEZBEĐENO POLA MILIONA DINARA: U Subotici otvoreno prihvatilište za beskućnike (FOTO)
Foto: Kurir/N.H.

u Gajevoj ulici

OBEZBEĐENO POLA MILIONA DINARA: U Subotici otvoreno prihvatilište za beskućnike (FOTO)

Srbija -

Privremeno prihvatilište za beskućnike sa teritorije grada Subotice otvoreno je danas u 14 časova u Gajevoj ulici broj 50, a Grad Subotica je u budžetu za 2021. godinu opredelio 500.000 dinara za realizaciju rada Privremenog prihvatilišta

Organizacija rada u Privremenom prihvatilištu poverena je Gradskoj organizaciji Crvenog krsta Subotica i organizaciji "Karitas" Subotica, a otvoreno je pošto su ispunjeno kriterijumi oko vremenskih uslova, kada se temperatura tokom sedmice spustila ispod nule.Crveni krst je opremio privremeno prihvatilište ležajevima, posteljinom, priborom za ishranu, a korisnicima će po potrebi biti obezbeđena odeća i obuća.

1 / 5 Foto: Kurir/N.H.

Korisnicima Privremenog prihvatilišta biće obezbeđena tri obroka dnevno, doručak, ručak-kuvani obrok i večera, po normativima Programa narodne kuhinje.

Dežurstvo je obezbeđeno tokom 24 časa u Privremenom prihvatilištu, a obezbediće ga zaposleni i volonteri Crvenog krsta i "Karitasa".

"U okviru zdravstveno-preventivnog programa, Crveni krst će u saradnji sa Domom zdravlja obezbediti lekarske preglede svih korisnika Privremenog prihvatilišta. Postupak za korišćenje usluga privremenog smeštaja u prihvatilište za beskućnike sprovodi Centar za socijalni rad Grada Subotice” kaže Ilija Đukanović, član Gradskog veća za socijalnu zaštitu i zdravstvo.

Ilija Đukanović
foto: privatna arhiva

Đukanović je naglasio da zbog sprečavanja širenja zaraznih bolesti, uključujući i bolest kovid-19, organizacija rada u Privremenom prihvatilištu će se vršiti u skladu sa protivepidemijskim merama, izdatim od strane epidemiologa Zavoda za javno zdravlje Subotica.

"Grad Subotica je u budžetu za 2021. godinu opredelio 500.000 dinara za realizaciju rada Privremenog prihvatilišta", naglasio je Ilija Đukanović.

(Kurir.rs/N.H.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja