SVE MANJE KOVID PACIJENATA U LOZNICI: U bolnici 82 pacijenta, 17 manje nego juče
Foto: Kurir/ T.Ilić

U lozničkoj bolnici

SVE MANJE KOVID PACIJENATA U LOZNICI: U bolnici 82 pacijenta, 17 manje nego juče

Srbija -

LOZNICA - Ohrabrujući signali stižu poslednjih dana iz lozničke Opšte bolnice gde je osetno smanjenje broja kovid pacijenata na bolničkom lečenju.

Trenutno su u bolnici 82 osobe koje se leče od posledica zaražavanja koronavirusom što je 17 manje u odnosu na jučerašnji dan i najmanji broj hospitalizovanih posle dužeg vremena.

Loznica
foto: Kurir/ T.Ilić

Nažalost, crni niz je nastavljen pa je tokom jučerašnjeg dana preminuo još jedan kovid pacijent, u ponedeljak i za vikend su izgubljena po dva života, tako da je zabeleženo 95 smrtnih slučajeva od početka pandemije. U Trijažnom centru Doma zdravlja “Dr Milenko Marin“Loznica, u utorak je pregledano 120 pacijenta sa akutnim respiratornim tegobama.

Od toga broja 23 pacijenta javila su se prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok su ostalo bili kontrolni pregledi. Na 103 snimanja pluća dijagnostikovano je 14 novih pneumonija, a 22 pacijenta upućena su infektologu na dodatni pregled. U ambulanti infektologa pregledano je 48 pacijenata.

Prema rečima Dragane Mitrović, portparolke lozničke bolnice, trenutno je pozitivno ukupno deset zaposlenih, devet manje nego pre sedam dana, jedan lekar i devet medicinskih sestara, odnosno tehničara, i svu su na kućnom lečenju. Od 28. oktobra do danas, rekla je ona, ukupno je 142 zaposlenih bilo pozitivnih, od toga su 121 zdravstveni radnici, a ostalo zaposleni u vanmedicinskom sektoru.

Loznica
foto: Kurir/ T.Ilić

Danas je u Preventivnom centru Doma zdravlja i na još četiri punkta na Gradilištu u takozvanoj ‘’Viskozinoj“ ambulanti, Banji Koviljači, Dragincu, Lešnici, nastavljena vakcinacija građana započeta 16. januara kada je prvih šest građana starijih od 75 dobilo vakcinu.

Očekuje se da na pet punktova cepivo u toku dana primi oko 200 Lozničana koji su se preko e-Uprave izjasnili da žele da budu vakcinisani. U bolnici i Domi zdravlja do sada je Fajzerovu ili ‘’Sinofarm’’ vakcinu protiv kovida – 19, primilo više od 180 zaposlenih.

Kurir.rs/ T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track