protest

SMRT U SAOBRAĆAJU TREBA TRETIRATI KAO UBISTVO: Nišlije peti put izašle na ulice, traže ANDREJEV ZAKON! (KURIR TELEVIZIJA)

Srbija -

Izmene zakona o saobraćaju i oštrije kazne za vinovnike saobraćajnih nesreća sa smrtnim ishodom, zahtevi su od kojih ne odustaju Nišlije okupljene na protestu stop bahatim vozačima.

Povod za okupljanja bila je teška saobraćajna nesreća u ovom gradu koja je imala tragičan ishod. Građani će kako kažu pravdu tražiti zakonskim putem i to pisanjem peticije.

Dvanaestogodišnje dete i četrdesetosmogodišnji muškarac poginuli 4. januara u stravičnoj saobraćajnoj nesreći kada se devetnaestogodišnji N.S. vozeći audi neprilagođenom brzinom popeo na trotoar Bulevara Medijana u Nišu.

Porodice nastradalih su neutešne.

Građani koji se okupljaju već peti put kako bi ukazali na prebrzu i bahatu vožnju i skrenuli pažnju na to da, kako kažu, počinioci brojnih saobraćajnih nesreća nisu adekvatno kažnjeni boriće se peticijom za "Andrejev zakon".

Podsećamo, vozaču audija je nakon saslušanja na kojem se branio ćutanjem određen pritvor od 30 dana.

Istraga se nastavlja, saslušani su svedoci, u toku je saobraćajno veštačenje, čeka se izveštaj sa vanrednog tehničkog pregleda i sudske medicine kažu u Osnovnom javnom tužilaštvu.

OVDE MOŽETE GLEDATI KURIR TV UŽIVO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track