VUČIĆ S PONOSOM: Srbija četvrta u Evropi po stopi vakcinacije, za 72 sata možda budemo DRUGI
Foto: Printskrin Tanjug

ČESTITAO GRAĐANIMA

VUČIĆ S PONOSOM: Srbija četvrta u Evropi po stopi vakcinacije, za 72 sata možda budemo DRUGI

Politika -

Srbija je trenutno četvrta u Evorpi po stopi vakcinacije u odnosu na broj stanovnika, a deveta u svetu, rekao je večeras predsednik Aleksandar Vučić.

Veruje, kaže, da ćemo u naredna 72 sata biti čak drugi u Evropi, a možda dođemo i do petog mesta u svetu po stopi vakcincije.

"Ispred nas su trenutno samo Velika Britanija, Malta i Danska. Verujem da ćemo u 48 sati, odnosno 72 sata preteći 2. i 3. i da ćemo biti drugi. Verujem da u svetu možemo da budemo 5. mesto, sada smo 9. Čestitam građanima Srbije i na tome, i zaštiti zdravlja nacije, kao što smo se vinuli u visine po pitanju ekonomije", rekao je predsednik.

I danas imamo, kaže, preko 42.000 ljudi koji su vakcinisani.

Vučić ističe da je, međutim, sada već gotovo nemoguće nabaviti vakicnu "Mi smo potpisali ugovor sa Fajzerom, a dobili smo manje vakcina, sve ovo što smo dobili je zbog naše snalažljivosti i jer smo se pripremili unapred", rekao je Vučić.

On je izjavio da, ako se nastavi ovim tempom, imamo vakcina za još sedam, osam dana.

"Svi oni koji su primili ili će primiti, imamo sačuvanu vakcinu za revakcinaciju. Danas sam imao, ne mogu da vam kažem sa kim, razgovor, ali sam siguran da ćemo još jednu količinu vakcina obezbediti, jednu dozu od 100.000 vakicna. Sada ne mogu ništa više da vam otkrivam. Nastavićemo sa tim, mučimo se sa svim, iz Rusije nam je zastalo sve, čekamo odgovor, problem je zbog njih, imali su problem u nekim fabrikama. Ja ću da zovem i kineskog premijera ako treba"..., izjavio je Vučić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track