NA TERITORIJI NOVE VAROŠI SNEG PADA DUŽE OD 36 SATI: Teško prohodni putevi, jak vetar pravi smetove visoke skoro metar FOTO
Foto: RINA

Sva mehanizacija na terenu

NA TERITORIJI NOVE VAROŠI SNEG PADA DUŽE OD 36 SATI: Teško prohodni putevi, jak vetar pravi smetove visoke skoro metar FOTO

Srbija -

Na teritoriji opštine Nova Varoš sneg pada duže od 36 sati i u pojedinim selima formiran je snežni pokrivač visine i do 70 centimetara.

Nova Varoš, sneg
foto: RINA

Putevi do pojedinih sela jedva su prohodni, a najteža situacija je u Jasenovu, Beloj Reci, Božetićima i Akmačićima.

1 / 4 Foto: RINA

- Velike probleme pored visine snežnog pokrivača zadaje i vetar koji pravi smetove koji u pojedinim selima dosežu visinu od jednog metra. Putevi se čiste po prioritetima i ulažu se veliki napori da se glavni putni prvci održe prohodnim zbog đaka i potrebe za medicinskom pomoći stanovnicima kojima je neophodna. Sva mehanizacija je na terenu i do centara svih mesnih zajednica je prohodno, ali ako se padavine nastave ovakvim intezitetom situacija se menja iz sata u sat - rekao je za RINU, Radosav Vasiljević predsednik opštine Nova Varoš.

Manjih problema ima i u snabdevanju električnom energijom, a zbog ovakvog stanja u četvrtak će zasedati Opštinski štab za vanredne situacije.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track