MOŽE CEO AUTOMOBIL DA UPADNE: Ogromni krateri se pojavili na lokalnom putu nadomak Požege UGROŽENA I DOMAĆINSTVA (FOTO)
Foto: Rina

kritična situacija

MOŽE CEO AUTOMOBIL DA UPADNE: Ogromni krateri se pojavili na lokalnom putu nadomak Požege UGROŽENA I DOMAĆINSTVA (FOTO)

Srbija -

Naglo topljenje snega i visoke temperature širom Srbije pokrenula su brojna klizišta širom zemlje, a teška situacija nije zaobišla ni opštinu Požega.

Krateri dubine metar pojavili su se na putu ka selu Srednja Dobrinja koji inače vodi do četiri naselja i 150 domaćinstava.

- Ovo je jako važna saobraćajnica koja spaja Papratište, Tabanoviće i Loret, a klizište preti da se obruši na jedno domaćinstvo. Kolovozom mogu proći samo manja putnička vozila. Ceo ovaj kraj bavi se poljoprivredom i kad se prevozi roba mora da se pretovara u manja vozila da bi mogla stići do kupca - izjavio je Ilija Mirosavić.

klizista, Pozega
foto: Rina

Nakon naglog topljenja snega i kiše, koja je padala prethodnih dana, došlo je do odrona i pojave klizišta na opštinskom putu prvog reda Guča-Gornja Kravarica na lokaciji Bralića brdo.

- Na pomenutom putnom pravcu došlo je do suženja kolovoza pa se saobraćaj odvija naizmenično. Molimo sve učesnike u saobraćaju da brzinu kretanja prilagode uslovima na putu i budu oprezni na tom delu saobraćajnice - rekli su u JP "Dragačevo putevi".

(Kurir.rs/Rina)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track