STAZOM ISKUŠENJA STEFANA NEMANJE: Vrnjačka biblioteka raspisala likovno-literarni konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola
Foto: Zorana Jevtić

za đake od 5. do 8. razreda osnovne kao i za srednjoškolce svih uzrasta.

STAZOM ISKUŠENJA STEFANA NEMANJE: Vrnjačka biblioteka raspisala likovno-literarni konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola

Srbija -

KRALJEVO - Narodna biblioteka „Dr Dušan Radić“ iz Vrnjačke Banje raspisala je likovno-literarni konkurs pod nazivom „Stazom iskušenja Stefana Nemanje“, a na njemu mogu učestvovati đaci od 5. do 8. razreda osnovne škole, kao i srednjoškolci svih uzrasta.

Konkurs je raspisan povodom 26. februara, praznika Svetog Simeona Mirotočivog, čije je svetovno ime pre nego što se zamonašio bilo Stefan Nemanja, a otvoren je do 20. februara.

Kako je saopšteno, na konkursu su dozvoljene sve književne forme, kao i sve likovne tehnike, a stručni žiri će prispele likovne i literarne radove ocenjivati u četiri kategorije i nagradiće po dva najuspešnija rada.

Zainteresovani učenici svoje radove sa napisanim ličnim podacima, nazivom škole, razredom i kontakt telefonom mogu poslati na adresu: Narodna biblioteka „Dr Dušan Radić“, Vrnjačka 22, 36210 Vrnjačka Banja, sa naznakom „Za likovni i literarni konkurs“.

Takođe, kovertirani radovi mogu se dostaviti i lično biblioteci, a adresirane koverte učenici mogu ubaciti u Knjigomat koji se nalazi na zidu terase vrnjačke biblioteke.

Kurir.rs/J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track