NOVE MERE NA GRANICI ZA PUTNIKE KOJI DOLAZE IZ MAĐARSKE: Od ponoći bez PCR testa i karantina u dolasku iz zemlje severnog suseda
Foto: Kurir/ N.H.

subotica

NOVE MERE NA GRANICI ZA PUTNIKE KOJI DOLAZE IZ MAĐARSKE: Od ponoći bez PCR testa i karantina u dolasku iz zemlje severnog suseda

Srbija -

SUBOTICA - Prilikom ulaska iz Mađarske u Srbiju , od 4. februara, posle ponoći, neće biti potreban PCR tst i ukida se karantin, na našoj teritoriji, potvrdio je Ištvan Pastor, predsednik Saveza vojvođanskim Mađara na svom postu.

U suprotnom pravcu, kada se izlazi iz Srbije za Mađarsku, na snazi ostaju iste mere, što znači da putnici iz Srbije mogu bez PCR testa da uđu samo 30 kilometara od granice, u periodu od 24 sata.

Pastor je naveo i da je sa predsednikom Vučićem razgovarao o problemima ilegalnih migranata, a da mu je predsednik Srbije potvrdio da će biti preduzete aktivnosti protiv učestalih organizovanja ilegalnog putovanja migranata ka granici i pograničnim mestima, gde se meštani žale da im ugrožavaju imovinu i boravak.

„Zajednički smo konstatovali da Srbi i Mađari u istoriji nisu nikad imali bolje odnose, a razgovarali smo i o brojnim projektima vezanim za Suboticu i okolne opštine kao i turizmu na Paliću”navodi Pastor.

Kurir.rs/ N.H.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track