PRIJEM ZA DOBITNICU SRETENJSKOG PRIZNANJA: Mlada doktorka iz Vranja odlikovana povodom Dana državnosti
Foto: T. S.

nagrade

PRIJEM ZA DOBITNICU SRETENJSKOG PRIZNANJA: Mlada doktorka iz Vranja odlikovana povodom Dana državnosti

Srbija -

U Vranju je u upravi Zdravstvenog centra priređen prijem za doktorku Stefanu Mladenović, koordinatorku vranjske Kovid ambulante, kojoj je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio odlikovanje povodom Dana državnosti.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je, povodom Dana državnosti Srbije, odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama, među kojima je i mlada doktorka iz Vranja.

Direktorka Zdravstvenog centra Vranje, dr Ljiljana Antić sa svojim saradnicima čestitala je dr Stefani Mladenović na dobijenoj "zlatnoj medalji" za zasluge.

nagrade, Vranje
foto: T. S.

- Jako smo srećni i zadovoljni, pre svega što je ova zlatna medalja uručena našoj doktorki, došla nakon najvećeg priznanja koje je Zdravstveni centar Vranje dobio 31. januara na Dan Grada Vranja na početku ove godine, što potvrđuje da je ova nagrada i zaista bila nagrada za sve zaposlene u našoj zdravstvenoj ustanovi."

Ona je dodala da je dr Stefana Mladenović od marta meseca prošle godine zaposlena u crvenoj zoni.

- Bez dana odmora radi u našem kovid sistemu i nisam se uopšte dvoumila koga da delegiram za zlatnu medalju za zasluge koju predsednik Aleksandar Vučić uručuje najzaslužnijim pojedincima u našoj zemlji na dan Državnosti Republike Srbije.

nagrade, Vranje
foto: T. S.

Dr Stefana Mladenović je mlada lekarka, simbol budućnosti i opstanka zdravstva na ovim za nas i celu zemlju posebno osetljivim geografskim, socijalnim i u svakom drugom pogledu izuzetno važnim prostorima - naglasila je dr Ljiljana Antić na prijemu.

Direktorka Zdravstvenog centra je govorila o novim zaposlenjima u poslednje dve godine i stručnom usavršavanju onih koji su dobili posao u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

- Unazad dve godine u Zdravstvenom centru Vranje zaposlili smo oko 80 zdravstvenih radnika, lekara i medicinskih sestara, radimo na njihovom stručnom usavršavanju i upravo ovakve nagrade nam govore da radimo dobro i kvalitetno. Kovid radi besprekorno od samog osnivanja u Zdravstvenom centru Vranje. Dobra organizacija, mnogo dobrovoljaca kako zdravstvenih tako i nemedicinskog osoblja pokazali su da možemo da služimo svima kao dobar primer u ovim teškim danima pandemije i neprekidne borbe sa Kovidom 19.

nagrade, Vranje
foto: T. S.

Pored Kovida, rada u zelenoj zoni mi uspevamo da radimo i na rekonstrukciji starog dela Bolnice što nas od propalog Titanika iz nekih ranijih vremena, zajedno sa funkcionalnim Novim hirurškim blokom, poput feniksa izdiže i čini pobednicima u borbi za ljudsko zdravlje i živote, ali i za očuvanje i unapređenje celokupnog zdravstvenog sistema Republike Srbije čiji smo deo, navela je ona.

Dr Stefana Mladenović istakla je da joj je bilo drago što nagradu prima i u ime svog Grada Vranja i da je odlikovanje koje je dobila "nagrada za rad, trud, za ceo Zdravstveni centar Vranje i njen grad".

- Posle deset meseci radnog iskustva dobila sam nagradu i jedino što mogu da kažem je da ću biti bolja i u budućem radu pokazaću da mogu da budem još bolja. Moja želja je da se usavršavam u oblasti anesteziologije i reanimacije i sada kada se setim vremena kada sam upisivala medicinu i kada su svi u porodici bili protiv toga, mogu da kažem da se moja upornost i tvrdoglavost isplatila! Medicina je moj izbor i vreme u kome živimo je prava prilika za sve nas mlade lekare da pokažemo šta znamo i šta umemo - rekla je na prijemu dr Mladenović.

Na dodeli priznanja čestitke Dr Stefani Mladenović uputili su drugi dobitnici nagrada. Najdraže su joj čestitke starijih kolega i kolegenica iz ostalih zdravstvenih ustanova, koji su pozdrave uputili kolegama u Zdravstvenom centru Vranje.

- Bila je ovo i prilika i dobar povod da predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić zajedno sa ljudima iz svog kabineta naglasi da je Zdravstveni centar Vranje jako važan, da nas pohvali i da istakne da mi u Zdravstvenom centru Vranje "držimo" Pčinjski okrug i Kosovsko Pomoravlje i da Zdravstveni centar Vranje radi neverovatan posao za našu zemlju!!! - dodala je dr Stefana Mladenović sa neskrivenim ponosom.

(Kurir.rs/T. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track