Tokom Sabora 33 krivična dela i 741 saobraćajni prekršaj

Bilans u Guči

Tokom Sabora 33 krivična dela i 741 saobraćajni prekršaj

Srbija -
Zbog vožnje pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 368 vozača, a 41 vozač je zadržan do istrežnjenja

ČAČAK - Tokom održavanja 52. Sabora u Guči, od 6. do 12. avgusta, evidentirana su 33 krivična dela, 741 saobraćajni prekršaj i četiri saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice teže, a četiri lica lakše povređena, saopštila je danas Policijska uprava u Čačku.

U saopštenju se navodi da je od 33 krivična dela, najveći broj sitnih krađa, utaja i prevara. Evidentirane su četiri krađe, pet krivičnih dela u vezi sa opojnim drogama, po tri krivična dela neovlašćenog korišćenja tuđeg vozila i teška krađa.

Evidentirano je po jedno krivično delo razbojništva, falsifikovanja isprava, napada na ovlašćeno službeno lice u obavljanju dužnosti, nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija i neovlašćenog iskorišćavanja autorskog dela ili predmeta srodnog prava.

Tokom sedam saborskih dana policija je podnela dve prekršajne prijave protiv lica koja su narušavala javni red i mir, a evidentirane su četiri saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice teže, a četiri lica lakše povređena.

Saobraćajna policija je svakodnevno obavljala pojačanu kontrolu saobraćaja na svim prilazima prema Guči i preduzela sve mere da bi se izbegli zastoji.

Kontrolisano je 6.529 vozila i otkriven je 741 prekršaj. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 368 vozača, a 41 vozač je zadržan do istrežnjenja.

Tokom 52. Sabora trubača u Guči prijavljen je boravak 857 stranih državljana iz 21 zemlje, navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track